Profesorka štrajkuje glađu, Ministarstvo "pere ruke"

"Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je Radojku Mikšin, odmah nakon što je stupila u štrajk, pozvalo na sastanak, ali je ona odbila da razgovara sa ministrom. Ministarstvo ne može da se meša u nadležnosti i odluke suda, ali je uvek otvoreno za dijalog", navodi se u saopštenju kabineta ministra prosvete.

Republička prosvetna inspekcija u svom izveštaju navodi da nema neregularnosti u rešenju o prestanku radnog odnosa koji je potpisao direktor Šumarske škole.

Inspekcija nakon sprovedene kontrole, nije utvrdila da je direktor škole, uručivši rešenje Radojki Mikšin o prestanku radnog odnosa, uradio nezakonito delo.

Radojka Mikšin, koja je od 20. juna zaključana u kabinetu informatike u Šumarskoj školi u Kraljevu, kaže da neće napustiti prostorije škole, makar i po cenu života, jer smatra da joj je sud učinio nepravdu.

Ona je ponovo poslala pisma nadležnima u Srbiji, tražeći da joj bar neko odgovori.

"Iz kabineta predsednika Republike Srbije su juče odgovorili na pismo koje sam poslala pre nekoliko dana, na nekoliko adresa, od predsednika, preko premijera do ministara, opisujući svoj slučaj i protest koji traje. Tražili su da im pošaljem svoje podatke i napišem sve o slučaju i sudskom sporu", kaže Mikšin.

Mikšin navodi da ima problema sa visokim pritiskom, da je smršala oko sedam kilograma, jer samo pije vodu, vitaminske tablete, jede po malo voća i povrća i pije lekove, jer ima problem i sa štitnom žlezdom.

Zbog čestog variranja pritiska, skoro svakog dana je obilaze lekari Hitne službe, dajući joj terapiju.

Izvor: B92

Pogledajte još