Nazadovoljni socijalisti žele da smene Dačića

Pred dugo očekivani kongres partije, koji će najverovatnije biti održan na jesen, atmosfera na Studentskom trgu dovedena je do tačke usijanja. Tabori su uveliko napravljeni, varnice, kako saznaje naš list, sevaju na sve strane, pa se može očekivati da raskol u SPS dostigne kulminaciju na samom kongresu.

Nezadovoljni odnosom najjačeg koalicionog partnera u Vladi SNS, ali i stalnim „pretnjama“ da će pola SPS završiti iza rešetaka, deo socijalista predvođen Brankom Ružićem sve glasnije otkazuje poslušnost šefu SPS Ivici Dačiću.

"Dačić zna da je zbog ovakvog dila sa SNS razočarao mnoge u SPS, ali drugačije nije moglo. Naravno, oni koji su ostali bez funkcija ljuti su na Ivicu i žele promene u vrhu stranke. To su, pre svega, Milutin Mrkonjić, Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović i Dušan Bajatović. Bajatović, s druge strane, krivi Dačića što nije agresivnije stao u njegovu odbranu kada su mediji počeli da spekulišu o njegovom hapšenju. Za šefa novog bloka viđen je Branko Ružić, koji na predstojećem kongresu planira da se kandiduje protiv Dačića", kaže "izvor Kurira" i podseća na gostovanje Branka Ružića u "Utisku nedelje" kao na početak njegovog javnog opozicionog delovanja u stranci.

"Nedugo zatim Mrkonjić je na Tviteru napisao 'Bravo, Bane' i tako se javno svrstao uz Ružića", navodi "izvor Kurira" i dodaje da su uz Dačića od viđenijih socijalista Aleksandar Antić i Dijana Vukomanović.

Promene u SPS najavio je još pre nekoliko meseci sam Dačić kada je priznao da u stranci ima ljudi koji su ga iskorišćavali.

"Zloupotrebljavali su moju dobroćudnost jer su mislili da je to moja slabost. To je moja prednost, ali oni to ne shvataju. To što sam čovek koji nikoga nije smenjivao, nikoga nije napadao, ne znači da u SPS može da postoji više politika. Može da postoji samo jedna"
, kazao je Dačić.

Izvor: Kurir

Pogledajte još