OPREZNO S NAJBITNIJIM OBROKOM: Top 4 pogrešna tipa doručka!

0

Odabir namirnica za početak dana je vrlo bitan. Kako biste dobili dovoljnu dozu energije, i spasli se suvišnih kalorija, ovo nikako ne biste smeli da činite.

1. Preskakanje doručka

Preskakanje doručka nikako nije preporučljivo. Ne zovu uzalud doručak najbitnijim obrokom dana. Prvo što nećete imati dovoljnu količinu energije, drugo- bićete manje skoncentrisani na ono što radite, a treće- prvi obrok nakon preskakanja doručka će vam biti najgori neprijatelj. Sami ćete prokrčiti put do masnih naslaga koje će se ubrzano taložiti, a to nije dobra vest ni za koga.

2.Samo kafa

Ovo je svakodnevna navika većine ljudi. Kafa će vam ubiti glad, ali vašem organizmu neće doneti ništa dobro. Slično je kao i sa preskakanjem doručka. Energije ćete imati manje, a masne naslage će vas stići zbog toga što ćete pregladneti, pa na kraju sesti i častiti sebe obilnim obrokom punim masnoća.

3. Doručak “s nogu”

Doručak „s nogu“ ima hranjivu vrijednost i najčešće ga čine ugljeni hidrati, šećer i škrob. Ali, nakon takvog doručka ćete vrlo brzo opet ogladneti, jer je energija koju dobijate mala .

4. Obilan doručak

Ovakav doručak je obično pun hleba, žitarica, suhomesnatih proizvoda koji su puni masti i kalorija, a nakon njega se osećamo kao ponovo spremni za povratak u krevet.

Da biste izbegli problem koje vam donose nezdrave navike, savetujemo vam da dan započnete čašom vode, mlečnim proizvodima, orašastim plodovima, jajima, svežim voćem i povrćem. Učinite nešto dobro za vaš organizam i spasite se suvišnih kalorija. Probajte i napitak koji će vam ubrzati varenje.

Izvor: Dnevno.hr

Foto: Yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.