Nikolić: Biće mi drago da papi poželim dobrodošlicu u Srbiji

0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić se u razgovoru sa sekretarom Svete stolice u Beogradu Dominikom Mambertijem, zahvalio na tome što Vatikan, vodeći se principima, nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Govoreći o problemu imovine koja je verskim zajednicama nacionalizovana nakon Drugog svetskog rata, predsednik Nikolić je rekao da će Srbija restituciju obaviti što brže i efikasnije, u skladu sa Zakonom i mogućnostima, saopstila je Pres služba predsednika Republike.

Nikolić je uputio je pismo zahvalnosti papi Franji zbog njegove direktne pomoći našoj zemlji nakon katastrofalnih poplava koje su Srbiju pogodile ove godine.

Takođe, vezano za papinu posetu Srbiji, predsednik Nikolić je istakao da će mu biti drago da poželi dobrodošlicu poglavaru Rimokatoličke crkve, čim oko te posete bude postignut dogovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Nikolić je izrazio želju da se zajedničkom mudrošću ne načini nikakav potez koji bi bilo koga uvredio, pogotovo u vezi odnosa prema istoriji, Drugom svetskom ratu i ulozi Alojzija Stepinca u njemu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Studio B

Foto: Beta/Nenad Petrović

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.