Kako organizovati putovanje u poslednjem minutu

Nisam imao vremena za postupno i temeljno organizovanje godišnjeg odmora, posete agencijama i razgovore sa agentima, odabir hotela. To je samo značilo mnogo novih mejlova, poziva, surfovanja. Na raspolaganju sam imao samo smart mobilni telefon i mogućnost da sačekam kraj vikenda ne bi li popravio laptop.

Grčka ostrva – nervozno sam ukucavao u pretraživač na Google maps na svom telefonu. Sajt se otvarao brzo. Već posle pete fotografije, osećao sam se opuštenije, onako kako sam i planirao za ovu noć. Prizori prelepih plaža i pučine vraćali su stari entuzijazam. Zalazak sunca na Santoriniju? Fotografije sa Google maps bile su dovoljan razlog da odustanem od novih pokušaja paljenja laptopa i dopustim mu da se odmori.

Grupa kikladskih ostrva, dramatični prelepi prizori, neverovatan zalazak sunca koji se može videti iz grada Oia, sezona toplog vremena počinje već prvog aprila. Bilo mi je dovoljno, ali osim odluke da odmor provedem baš tamo, ništa drugo nisam isplanirao. Zapravo, sve samo morao da rešim sada. Uostalom, zar nisam želeo avanturu?

Sajt Moj Odmor imao je savršenu platformu za mobilne telefone tako da sam sledećih sat vremena istraživao mogućnosti i varijante putovanja. Pokušavao sam da pronađem što pristupačniji aranžman budući da mi komfor putovanja nije bio toliko bitan koliko da se na samoj destinaciji provedem što bolje i kvalitetnije. Brzo sam pronašao omanji ljupki hotel blizu obale ali tu se nalazilo još mnogo toga što je trebalo da znam. Uslovi rentiranja vozila, restorani, široka turistička ponuda u velikom luku od muzeja i kulturnih odredišta do noćnih klubova i sportova na vodi. Kroz nekoliko sati imao sam okvirni plan putovanja.

Da li je neophodno da napomenem da je veče bilo baš onakvo kakvim sam ga zamišljao nedeljama unazad? Toliko sam uživao u online organizaciji odmora da sam, nisam to mogao da ne primetim, tražio izgovore da nastavim pretraživanje. Ipak, još uvek nije postojala aplikacija čije bi pokretanje spakovalo moj kofer i završilo ostale neophodne pripreme.

Pogledajte još