TRAGEDIJA KOD POŽAREVCA: Deca gledala kako im otac ubija majku, pa sebe

Goran Stević (40) ubio je hicem iz pištolja suprugu Snežanu (39) ispred njihove porodične kuće u selu Crljenac kod Požarevca i potom presudio i sebi, a da tragedija bude veća, zločin se odigrao naočigled dvojice njihovih maloletnih sinova. Supružnici su poslednjih pola godine živeli razdvojeno, a pretpostavlja se da je ljubomora razlog zbog kojeg je Stević potegao oružje.

- Snežana je u subotu oko 19 sati dovezla sinove kod oca, a on je s torbicom preko ramena prošao pored dece i rekao im da ide nešto da odnese njihovoj majci, koja ga je čekala u „opel vektri“. Ja sam ušla u kuću i u tom trenutku se začuo hitac. Nisam znala šta se dešava... Unuci su stajali na terasi i ja sam izašla iz kuće. Tad sam videla sina kako ulazi u dvorište. Seo je na travu i pred našim očima pucao sebi u glavu - priča Radica, majka Gorana Stevića.

Dozivao majku

Stariji sin L. S., koji je završio prvi razred medicinske škole, odmah je otrčao do kola i tamo zatekao nepomičnu majku.
- Ušao je u automobil i počeo da je trese. Čula sam samo kako je doziva: „Majko, majko“. Bio je sav krvav. Odmah je došao i moj mlađi unuk, a ja sam otrčala do Gorana. Držala sam ga za glavu, nije mu bilo spasa. Mnogo je krvario, usne su mu bile modre - priča uplakana majka Radica.

Učestale svađe

Deca su jaukala i plakala i dozivala pomoć.
- Stariji unuk je brzo odreagovao. Rekao je bratu da odmah zove dedu, a on je potom nazvao policiju i Hitnu pomoć. Oboje su bili mrtvi na licu mesta. Ništa nije nagovestilo tragediju, ostala sam bez sina jedinca - kroz suze priča majka Radica.

Majka kaže da su Goran i Snežana živeli odvojeno od decembra prošle godine.
- Oboje su bili ljubomorni. U oktobru su počeli ozbiljnije da se svađaju. I tako tri meseca. Sneža je onda iznajmila stan i odselila se u Požarevac. U subotu je došla samo da doveze decu. Eto, više nema ni nje ni mog sina - priča Radica.

Imućni
PROIZVODILI OBUĆU

Stević je živeo u porodičnoj kući s roditeljima i dedom. Bavio se proizvodnjom i prodajom obuće, dok je njegova supruga radila kao medicinska sestra u Domu zdravlja u Malom Crniću.
- Bila je na odmoru dve nedelje. Danas je trebalo da počne da radi - priča Snežanina svekrva Radica.

Legalno
IMAO DVA PIŠTOLJA

Prema rečima našeg izvora iz istrage, Stević je imao dva pištolja u legalnom posedu. Tela supružnika prevezena su na obdukciju, a zasad se ne zna kad će biti sahranjeni.

ČINJENICE
Kako je došlo do tragedije

- Snežana s decom dolazi do kapije Goranove kuće
- dvojica sinova izlaze iz vozila i ulaze u dvorište
- Goran prolazi pored njih, odlazi do kola i puca u Snežanu
- ulazi u dvorište, seda na travu i puca sebi u glavu

kurir

Pogledajte još