OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Top 5 činjenica o ženskim grudima

1. Veličina se menja
Možete reći kada joj dolaze „oni dani“ samo jednim pogledom. Prema Nacionalnom institutu za zdravlje, nivo progesterona i prolaktina povećava se nedelju ili dve pre mesečnog ciklusa. To izaziva zadržavanje vode, pa tkivo dojke i mlečnih žlezda raste, a uz njih i veličina grudnjaka.
“Budite oprezni, jer ako je ona razdražljiva u tom periodu, stimulacija grudi može da bude bolna i da smanji seksualno uzbuđenje”, kaže dr Leh Milser.
Momci, oprez: Ovo nikada ne smete da kažete ženama sa velikim grudima!

2. I grudi mogu da dožive orgazam
Naučnici sa Univerziteta Rutgers shvatili su da stimulacija bradavica aktivira deo ženskog mozga koji ima veze sa genitalnim podražajem. U studiji u kojoj je učestvovalo 213 žena, čak 29 odsto njih izjavilo je da doživljava orgazam u bradavicama. Poigrajte se sa grudima svoje drage i povećajte procenat žena koje mogu da dožive orgazam i u grudima!
Pročitajte najbolje savete za lepe i črvste grudi!

3. Zauzmite celu teritoriju
Bradavica je zapravo najmanje osetljiva na dodir, kaže Debi Herbenik sa Instituta Kinsej. Austrijski naučnici otkrili su da je 150 žena najveće uzbuđenje osetilo na gornjoj četvrtini svojih grudi - zamislite područje između 10 i 2 na satu. Nemojte se fokusirati na jedno područje, što je veći deo “teritorije” pokriven, to bolje!
Prsate devojke imaju više problema od onih koje nemaju bujno poprsje. Pogledajte video!

4. Jedna je veća
Četvrtina žena ima jednu dojku veću od druge, kaže internista Keri Peterson.
“Ženske grudi rastu nezavisno jedna od druge, jer na različit način reaguju na estrogen u vreme puberteta”, kaže Peterson.
Za oko 65 odsto žena sa asimetrijom, leva dojka je veća od desne.

5. Budite njen doktor
Ako osetite nešto čudno kad joj dodirnete grudi, recite joj to. U većini slučajeva reč je o benignoj masi izazvanoj hormonalnim promenama. U svakom slučaju, masirajte i mazite što više grudi svoje drage; prijaće joj ta vrsta paženje, ali i činjenica da brinete o njenom zdravlju.
Pogledajte 40 fotografija najlepših ženskih grudi!

Macho.hr

Pogledajte još