Razrešen Goran Ješić

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je da to nije "klasično razrešenje", već konstatovanje ostavke, s obzirom da je Ješić više puta u javnosti rekao da podnosi ostavku na svoje funkcije.

"Nema razloga za bojazan da sredstva namenjena vodoprivrednim preduzećima neće biti usmerena za sanaciju štete uzrokovane poplavama"
, rekao je Pajtić.

Kako je naveo, u narednim danima će kroz razgovore s koalicionim partnerima biti odlučeno da li će na mestu Ješića biti neko iz Demokratske stranke (DS) ili iz neke druge stranke.

Na dnevnom redu zasedanja Skupštine Vojvodine je Predlog odluke o završnom računu budžeta pokrajine za 2013. godinu, izveštaj o poslovanju Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine" za 2013. godinu, u dnevni red, a naknadno je dodat predlog za razrešenje Ješića i pokrajinskog sekretara za obrazovanje Andora Delija.

Pajtić je rekao da će ove nedelje početi i razgovori o novim kadrovskim rešenjima u pokrajini, koje će voditi timovi stranaka, a ispred DS tim će predvoditi Miroslav Vasin. Kako je naveo, u razgovorima će biti reči o personalnim rešenjima, sekretarijatima i načinima na koje DS vidi njihovo funkcionisanje.

Izvor: Beta

Pogledajte još