FINALE KONKURSA: Rezultati 'Umetnost modelovanja 2014', škole za dizajn tekstila

Brojne zvanice su prisustvovale ovoj svečanosti na kojoj je kroz ilustracije modela, fotografije, šablone i modnu reviju prikazan čitav proces modelovanja.

Pobedniku finala Konkursa Aleksandri Petrović dodeljena je prva nagrada, zaposlenje u modnom ateljeu Dragane Ognjenović, koja je i idejni tvorac Konkursa.
(old_image)
Ciljevi Konkursa „Umetnost modelovanja 2014“ su bili da se osvetli važnost zanimanja koja obrazuje Škola za dizajn tekstila i tako približi koncept ove škole mladim ljudima koji završavaju osnovnu školu i biraju buduće zanimanje kojim će se baviti. Moto čitave manifestacije - ZNANJE SE ISPLATI je bio ispisan na majicama, koje su nosili manekeni na završnom defileu na modnoj reviji, koji je slaoj jasnu poruku mladima potvrđenu činjenicom da je pobednik, Aleksandra Petrović dobila posao i da se na ovaj način pružila prilika i svim ostalim kvalitetnim kandidatima povezivanja sa potencijalnim poslodavcima.
(old_image)
Konkurs su pomogli i modni profesionalci kao što su poznati model Slađana Tesla, make up umetnik Marko Nikolic, poznati frizer Duška Bogataj. Produkcijska kuća RAF je, takođe, ispratila ovaj projekat od samog početka raspisivanja Konkursa do finala.

Program finalne svečanosti je bio:
- Pozdravna reč dobrodošlice, domaćin svečanosti, Vesna Bagarić, nastavnik srpskog jezika i književnosti, Izložba modnih ilustracija Sonje Đorđević, Izložba modnih fotografija Aleksande Bogdanović, Izložba modnih dezena na probnim modelima Andree Milanović i Katarine Ivanović, Izložba svih 27 šablona, Modna revija, Proglašenje pobednika.

Pogledajte još