Urednika Foneta pretukli i vređali na nacionalnoj osnovi

Njega su, dok se pešice vraćao kući, kod Vojnomedicinskog centra presrela su trojica nepoznatih mladića i od njega zatražili novac, preteći mu da imaju pištolj.
 
Kada je odbio da im da novac, počeli su da ga tuku rukama i nogama i pri tome mu zadali više od 30 udaraca. Dok su ga tukli, napadači su vikali da je ustaša i Hrvat. Kada su konačno prestali da ga udaraju i potom otišli, Pašalić je ustao sa zemlje i krenuo preko autoputa, prema zgradi u kojoj stanuje.
 
Usput su mu prišla dvojica starijih takođe nepoznatih mladića i počeli da se raspituju o napadu. Jedan mu je dao papirne maramice da obriše krv sa lica. Zajedno sa njim su prešli most preko autoputa.
 
Na drugom kraju mosta, međutim, ponovo su ga dočekala trojica napadača i opet počeli da ga tuku, uz povike "ustašo" i da imaju pištolji, dok su se dvojica starijih izmakli u stranu i sve to posmatrali.
 
U nekom momentu, Pašalić je uspeo da se udalji, okrvavljen je došao do stana, presvukao se, otišao u Urgentni centar, koji nije bio dežuran, pa su ga poslali na Vojnomedicinsku akademiju (VMA).
 
Tamo su mu sanirane teške povrede glave, posle čega je dao izjavu policijskoj patroli koja je tu bila. Pašalić je zadobio posekotine i podlive po glavi, licu i usnoj duplji, polomljena su mu dva zuba, i ima modrice po celom telu.

Izvor: Blic

Pogledajte još