Paukova mreža

Jednim kratkim i oštrim pokretom pocepao je njen crni čipkani grudnjak, pa su joj male, čvrste dojke izronile u polumrak, prošaran svetlošću koju su u linijama propuštale žaluzine na prozoru

Ena i Milan su bili ljubavnici šest meseci. Bila je to strasna veza koja se skoro isključivo bazirala na telesnom odnosu. Radili su u istoj firmi, Milan je bio oženjen, pa su svoju vezu pažljivo skrivali. Pošto je ona s prijateljicom delila iznajmljeni stan, ljubav su, kad god je to bilo moguće, vodili u garsonjeri njegovog prijatelja, a nekoliko puta su se odvezli u izletište u blizini grada i voleli se u kolima.

Kada se zaposlila u velikoj firmi kao referent u odeljenju za marketing, prvih dana bila je uzbuđena i nesigurna. Smestili su je u kancelariju na kraju hodnika u kojoj je veći deo radnog vremena provodila gledajući u blještavi ekran kompjutera. Samo ponekad, skrenula bi pogled prema velikom, uvek pomalo zamućenom prozoru koji se pružao preko celog zida da bi se srela sa stablom vrbe čije je treperavo lišće skoro dodirivalo staklo prozora. Ceo njen život postala je ta svetla soba u kojoj je uglavnom boravila sama, jer je koleginica s kojom je delila – bila terenac. Ena je bila ambiciozna i odgovorna, pa je, posle posla, umor uglavnom odvodio kući. Ali nije bila nezadovoljna svojim životom, jer je znala da je ona njegov aktivni kreator.

Milana je srela prve nedelje svog boravka u toj firmi. Propustili su da ih upoznaju prilikom njenog oficijelnog predstavljanja, jer je on sedeo u sopstvenoj sobi na drugom kraju tog dugog hodnika. Bio je kreativni direktor firme i važio za osobenjaka.

Jednog od prvih dana pošla je u toalet i videla mušku priliku koja joj dolazi u susret. Najpre je zapazila njegov hod – bio je pomalo odsutan, ali lagan i elegantan, kao da joj, na vrhovima prstiju, u susret dolazi neka velika mačka. Bio je odeven u izbledele farmerice i laganu pamučnu košulju koja je padala preko njih. Mimoilazeći je, lagano joj je klimnuo glavom i ona je osetila struju koja joj je protresla celo telo.

Srela ga je ponovo kada su je nedelju dana posle prvog susreta, na pauzi za kafu kolege pozvale u obližnji kafić. Milan je već sedeo tamo. Bila je dovoljna ta polučasovna pauza da bi shvatila da se pravi čovek nalazi na pravom mestu. Vrcao je od ideja, pomalo iščašenog humora, od difuzne erotike, pa se Ena sve vreme osećala kao mušica u mreži velikog, superiornog pauka koji ne čini ništa da je u mrežu utera, samo čeka. A onda je jednog dana prosto ušao u njenu kancelariju i rekao: „Idemo na piće posle posla”. Izašao je ne sačekavši odgovor, bila je to više zapoved nego pitanje. Odvezao ih je u restoran u kome ona ranije nije bila. Dok su sedeli jedno preko puta drugog i pričali o poslu, iz njih je vrcala prigušena požuda. Na povratku, Milan je zaustavio kola u šumi i tu su prvi put vodili ljubav, kratko, tiho i strasno.

Sedela je za svojim radnim stolom gledajući u nemirnu vrbu i mislila na njegove sigurne ruke koje je smeštaju u položaj u kome će je uzeti, na njegove gladne usne... kada je začula glas na vratima kancelarije: „Izmisli neki razlog i ostani ovde posle radnog vremena”. Pojavio se kasnije, kad je sve u firmi utihnulo i zatekao je kako sedi za kompjuterom lutajući po internetu. Odgurnuo je sve papire, omote i telefon sa stola, prišao joj, podigao je i smestio tako da sedi na stolu. Zatim je, stojeći tako da joj preponama dodiruje kolena, lagano gurnuo unazad, pa je sada ležala na stolu. Razmakao joj je noge i – gledajući je u oči, lagano skinuo njene gaćice. Zastao je, pa joj je polako, zavodeći je, otkopčao jedno po jedno dugme na svilenoj bluzi. Raširio joj je ruke i sve vreme je netremice gledao prizor koji je stvarao, a koji ga je vidljivo uzbuđivao.

Jednim, kratkim i oštrim pokretom pocepao je njen crni čipkani grudnjak, pa su joj male, čvrste dojke izronile u polumrak, prošaran svetlošću koje su u linijama propuštale žaluzine na prozoru. Sagao se da je poljubi, pohotno, strasno, divlje. Spustio se niz njen vrat do grudi koje su treperile od čežnje. Otkopčao je svoje pantalone, koje su zatim skliznule na pod. Ne skidajući ih zario se u nju naglo i odlučno. Ena je jeknula. Uhvatila ga je oko bokova za čvrstu zadnjicu i privlačila k sebi. Pratila je ritam njegovih pokreta podajući mu se bez misli, bez stida, loveći svoj užitak. Vrisnula je ne prigušujući se kada je on naišao. Prostorija je potonula u potpuni mrak kada je znojav i divlji malaksao na njen stomak.

http://lisa.burda.co.yu/

Pogledajte još