Berlin Black - Marc de Bourgh & Julian van Grey

Mi nikada ne spavamo. Mi smo umetnici, lažovi i najveći mamoj****** na Zemlji. Dovukli smo se do Beograda da vam priredimo poveći haos. Naša zadnja izložba u Berlinu je otkazana jer su galeristi bili preplašeni. Naše ćerke nas vole, žene su nas ostavile. Zašto diskutovati – Umetnost je kao snošaj.

U Berlinu vlada posebna atmosfera. Tu ne možete slikati idilične pejsaže sa ukrašenom simbolikom i nizom sanjarija. To jednostavno ne odgovara duhu Berlina. Tu umetnost nastaje sa širokim promišljanjem svesti.

Marc de Bourgh & Julian van Grey

Marc de Bourgh je rođen 1964. godine u Berlinu. Razvio je jedinstveni vajarski jezik u čijoj je osnovi jednako širok spektar grafičkih radova. Skulptura se odnosi na crtež i obratno. Postoji uzajamna zavisnost među ovim umetničkim formama u de Bourgh-ovom radu. Kada prenosi ideju, crtež igra ključnu ulogu. Oba su procesi pristupa. Prostorni crtež, kao i skulptoralni rad, predstavljaju glave i tela sa izraženim karakteristikama, njihovo poimanje sveta nastaje. De Bourgh-ovi radovi su predstavljeni jednostavno i znalački i stoga nam se čine nekako neizbežnim.
www.marc-haselbach.de

Julian van Grey je studirao fotografiju na Lette školi dizajna u Berlinu od 1999-2001. Nakog diplomiranja se upušta u eksperimentalnu fotografiju i snimanje filmova. Njegovi radovi su izlagani na raznim izložbama, sajmovima umetnosti i filmskim festivalima u Nemačkoj, Engleskoj, Irskoj, Francuskoj, Švedskoj, Grčkoj i u Sjedinjenim Američkim Državama. Usredsređen je na vremenski orijentisane projekte i prvenstveno je posvećen istraživanju i proširivanju načina na koji vidimo.
Julian van Grey je, takođe, aktivan član berlinske scene ulične umetnosti i često sarađuje sa umetnicima poput ssmidd-a, Mark de Bourgh-a, Niclas Hallberg-a i Darka Stojkova.
www.vangrey.de

Pogledajte još