Stanko Subotić: Cigaretama sam trgovao legalno!

Stanko Subotić Cane je danas u završnoj reči zatražio da ga sudsko veće Specijalnog suda oslobodi optužbi za nelegalnu trgovinu cigaretama i naglasio da je samim izvođenjem dokaza utvrđeno da nije izvršio to krivično delo. Kako je najvljeno, prvostepena presuda biće izrečena 18. jula.

Subotić je naveo da je njegova jedina krivica što se “našao u jednom turbulentnom vremenu, nedovoljno iskusan za sve izazove koji su bili pred njim”. On tvrdi da je bio žrtva pojedinih državnih funkcionera, političara, čelnika policije i medija, koji su ga ucenjivali da bi došli do njegove imovine.

Subotić je kazao da se zbog krize i ratova koji su se odrazili na proizvodnju konfekcije morao prilagodi tržištu, prenose Novosti.

- Tokom jednog pokušaja naplate duga dobio sam umesto novca kamion cigareta. Vođen poslovnom logikom i željom za većom zaradom, sticajem okolnosti ušao sam u posao trgovine cigaretama, o čemu ništa nisam znao, osim da su zarade enormne. Trgovina cigaretama bila je legalan posao, obavljao sam je po zakonima države - istakao je Subotić.

Firma “Sukces”, za koju Tužilaštvo tvrdi da je njegova i preko koje su se švercovale cigarete, nema nikakve veze sa njim, tvrdi Subotić.

telegraf

Pogledajte još