SNS preuzima vlast u Malom Zvorniku?

Inicijativu za smenu aktuelne vlasti, koju predvodi Socijalistička partija Srbije (SPS), 3. jula potpisalo je 15 od 29 odbornika lokalne skupštine.

Potpisnici su šestoro odbornika SNS, petoro Demokratske stranke (DS), troje Demokratske stranke Srbije (DSS) i jedan samostalni odbornik, koji su predložili da sednica skupštine bude održana do 18. jula.

Opozicioni odbornici zameraju vladajućoj većini da ih nije angažovala u Štabu za vanredne situacije i optužuju za nepostojanje dobre koordinacije sa republičkom vlašću tokom majskih poplava.

Predsednik opštinskog odbora SNS Zoran Jevtić rekao je lokalnim medijima da su odbornici te stranke poslednju sednicu lokalnog parlamenta 30. juna napustili jer su nezadovoljni predlogom o rebalansu opštinskog budžeta, koji je "nejasan i pripreman suviše brzo bez detaljne javne rasprave".

Predsednik opštine Mali Zvornik Dragan Bogićević rekao je da je zbog neusvajanja rebalansa budžeta lokalna samouprava prisiljena da od 1. jula obustavi sve započete radove na sanaciji posledica majskih poplava.

"Opozicija, na čelu sa SNS, bojkotuje rebalans budžeta i opstruiše rad opštine u vanrednoj situaciji. Nedopustivo je da zbog politike pojedinih odbornika trpe svi građani", kazao je Bogićević, koji je i predsednik opštinskog odbora SPS.

Ta stranka zajedno sa Srpskom radikalnom strankom (SRS), Jedinstvenom Srbijom (JS) i Grupom građana "Za Mali Zvornik" trenutno vodi opštinu.

Izvor: Blic

Pogledajte još