Malinari odložili protest, čekaju Vučića

0

Iako su malinari najavili protest upozorenja u ponedeljak u pet do dvanaest u Arilju, do njega neće doći jer ih je, kako tvrde, premijer Aleksandar Vučić zamolio da proteste odlože do njegovog povratka iz Rusije u petak, kada bi trebalo da bude organizovan zajednički sastanak hladnjačara i malinara.

Na tom skupu biće reči o haosu oko otkupne cene crvenog zlata koja se u Srbiji kreće od 150 (zapadna Srbija) do 230 dinara (Šabac, Krupanj, Valjevo…).

– Pozvali su nas iz Ministarstva poljoprivrede i potvrdili da je premijer Aleksandar Vučić upoznat sa našim problemima i zahtevima, kao i sa zaključcima sa prethodnog i jučerašnjeg sastanka u Ministarstvu poljoprivrede i Ministarstvu trgovine. Pozvao nas je da sačekao njegov povratak i to ćemo učini. Svima nam je u interesu da mirnim putem rešimo problem oko cene, jer zajedničkim stavom svi dobijamo – kaže predsednik udruženja Vilamet iz Ivanjice Miodrag Bogdanović.

Predsednik UO Saveza „Srpska malina“ Borko Pavić veruje da je na pomolu ne samo rešenje ovogodišnjeg problema, već i ostalih koji godinama unazad prate proizvodnju malina.

Izvor: Blic

Foto: yayimages.com/ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.