Stefanović: Još će biti hapšenja u policiji

0

Postoji volja da se korupcija i povezanost sa kriminalom u policiji svedu na apsolutni minimum, kaže ministar policije Nebojša Stefanović

„Ima korupcije u policiji i kontakata sa kriminalom, kao i u svakom segmentu društva. Medjutim, sada postoji volja da se to svede na apsolutni minimum“, rekao je Stefanović.

„Neće se to završiti na šestorici saobraćajnih policajaca koji su uhapšeni u Kniću jer su uzimali mito. Takve stvari, za razliku od nekog prethodnog perioda, neću stavljati pod tepih“, istakao je Stefanović.

On je dodao i da je naložio da mu se dostave svi predmeti na kojima se radi, da, kako je rekao, „ne bi bilo posle iznenađenja kada neki predmeti iznenada 'isplivaju'“.

„Ipak, nije sve u rukama policije. Tužilačka istraga je u rukama Tužilaštva i mi u velikom broju slučajeva radimo po njihovom nalogu“, kaže ministar unutrašnjih poslova.

Na pitanje da li je zadovoljan stanjem u MUP-u kakvo mu je ostavio bivši ministar Ivica Dačić, on je odgovorio da ne može da kaže da je zadovoljan, ali i da je stanje bilo loše kada je Dačić MUP preuzeo.

„Međutim, mislim da on nije dovoljno uradio da ga promeni na bolje“
, dodaje Stefanović.

Izvor: B92

Foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE/DS

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.