Obrenovac 50 dana bez vode, ali možda u ponedeljak...

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković potvrdio je sinoć da će rezulati analize vode biti poznati u ponedeljak.

"Analiza vode u Obrenovcu je rađena tokom cele nedelje, imali smo posetu gradskog Zavoda za javno zdravlje, uzeli su tri uzorka vode u tri navrata", rekao je Čučković i dodao da je opština uradila sve ono što je od nje zahtevala ta ustanova u tehničkom smislu - sve popravke i rekonstrukcije.

Pratili smo njihove sugestije vezane za automatsko vođenje procesa hemijske prerade vode i nadamo se pozitivnom rezultatu u ponedeljak, odnosno da ćemo građane Obrenovca moći da obavestimo da je voda ispravna za piće", istakao je predsednik opštine.

Posle 50 dana od katastrofe i u potpunosti razorenog vodovodnog sistema, Čučković je ocenio da će to biti velika pobeda svih radnika obrenovačkog Vodovoda i kanalizacije, i radnika iz beogradskog Vodovoda, koji su, kako je rekao, nesebično pomagali.

Čučković je napomenuo da je Komisija završila evidenciju uništenih objekata u poplavama i da je objavljena na sajtu gradske opštine.

Na sajtu je navedeno da je tokom poplava uništeno 3.488 kuća i 1.212 stanova.

"Ta evidencija je spremna da bude dokaz svakom građaninu koji treba da dobije nadoknadu od države u skladu sa odlukom Vlade o visini nadokande, koja će se dogoditi nakon usvajanja Zakona o programu obnove, i nakon definisanja količine sredstava koja su opredeljena za tu namenu", naveo je Čučković.

Upitan da li je razgovarao sa nezadovoljnim građanima koji su zbog sporosti obnove kuća za ponedeljak 7. jula najavili protest, predsednik opštine Obrenovac je istakao da je već dva dana sa njima u neposrednoj komunikaciji.

Objasnio je da su određeni rokovi i da je sada stvar u tome da se ta dinamika ispoštuje i "onda neće biti potrebe ni za kakvim protestima".

Izvor: Akter

Pogledajte još