REŠILI DA RADE: Ministri ne idu na odmor

Pojedini ministri, međutim, još ne znaju da li će i na koliko moći da uzmu odmor ili da za sada „ne razmišljaju o tome“. Jedina koja će ove godine uzeti malo „predaha“ u radu jeste ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, dok ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički očekuje nekoliko slobodnih dana.

U kabinetu premijera Srbije Danasu je rečeno da Aleksandar Vučić sigurno neće ove godine iskoristiti odmor, a „pauzu“ nisu planirali ni ministri Rasim Ljajić, Aleksandar Antić, Bratislav Gašić, Nebojša Stefanović, Nikola Selaković, Ivica Dačić, Ivan Tasovac, Dušan Vujović i Aleksandar Vulin.

„Na odmor neću ići, a možda neki vikend iskoristim da odem sa porodicom van Beograda“, ističe za Danas Ljajić, dok ministar energetike Aleksandar Antić tvrdi da nije planirao odmor, ali da bi „bio srećan i sa produženim vikendom“. „Sve zavisi od dogovora u Vladi“, napominje Antić.

U Ministarstvu pravde ističu za naš list da i ministar Nikola Selaković neće biti u mogućnosti da ode na odmor, „zbog predstojećih obaveza, a pogotovo onih koje se odnose na ispunjavanje ciljeva iz Akcionog plana za Strategiju reforme pravosuđa i Strategiju borbe protiv korupcije“.

„Nisam planirao nigde na godišnji odmor, a po svemu sudeći i da jesam, ne bi bilo šanse zbog obaveza da odem“, navodi ministar odbrane Bratislav Gašić. I njegov kolega iz Vlade zadužen za diplomatiju Ivica Dačić „ne veruje“ da će ići na odmor dodajući da „nije bio godinama“.

„Na programu aktivnosti Ministarstva privrede su javne rasprave, a potom i usvajanje sistemskih zakona - Zakon o privatizaciji i izmene i dopune Zakona o stečaju, tako da do daljeg odmora nema“, rečeno je u ministarstvu koje vodi Dušan Vujović.

S druge strane, ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović objašnjava za Danas da će ići na odmor, a da će se sa premijerom dogovoriti kada i na koliko dana. „Nisam bila na odmoru otkada sam postala članica Vlade, a moje dete i moja porodica zaslužuju da sa njima provedem barem toliko vremena“, ukazuje Mihajlovićeva.

Kraći predah od posla očekuje i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički. „U Ministarstvu nam predstoji vrlo radno leto. Postavili smo visoke ciljeve i želim da ih u najvećoj mogućoj meri ostvarimo. Ipak, svakako ću tokom leta iskoristiti nekoliko slobodnih dana da okupim porodicu i da provedemo malo vremena zajedno“, kaže Udovički za naš list.

Ministar finansija Lazar Krstić „nije siguran da li će imati vremena za odmor“, a ima i ministara koji još ne znaju da li će uzeti godišnji odmor ili ne razmišljaju o tome, a među njima su Jadranka Joksimović, Srđan Verbić, Snežana Bogosavljević Bošković i Vanja Udovičić. „U ovom trenutku ministar Udovičić ne razmišlja o odmoru. Krećemo uskoro sa javnom raspravom o novom zakonu o sportu“, rečeno je Danasu u Ministarstvu omladine i sporta.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar „ne želi da komentariše“ to da li će na odmor ili ne, a odgovor nije dao jedino ministar bez portfelja Velimir Ilić.

Izvor: Novi magazin

Pogledajte još