PROVERITE DA LI IH KORISTITE: Ove namirnice ubijaju seksualni nagon!

Sir

Većina sireva priprema se od kravljega mleka koje se tretira hormonima za rast i antibioticima. Prevelika konzumacija mlečnih proizvoda povećava izloženost toksinima, a to utiče na prirodno lučenje hormona, uključujući estrogen, progesteron i testosteron. Aklumulacija ksenoestogena, koji dolazi iz okoline i hrane, može dovesti do seksualne disfunkcije i čestih promena raspoloženja.

Gazirana pića

Istraživanje u kojem je učestvovalo preko 20 hiljada ljudi dovelo je da zaključka da se konzumiranjem gaziranih napitaka povećava telesna masa, a to može da dovede do dijabetesa, karijesa, dehidracije i gubitka koštane maste. Sve to može rezultirati lošim libidom.

Veštački zaslađivači

Konzumirate hranu koja sadrži veštačke zaslađivače i pritom smatrate da se hranite zdravo? U zabludi ste jer u organizam unosite aspartam. Ovaj sastojak smanjuje nivo serotonina od čega nastaju glavobolja, nesanica, depresija i razdražljivost. Serotonin se smatra uzrokom hormona sreće bez kojega raspoloženje i libido imaju tendenciju pada.

Prerađevine

Prerađevine su pune natrijuma i nekvalitetnih proizvoda koji su puni veštačkih aditiva.Prekomerni unos prerađevina može dovesti do povišenog krvnog pritiska koji smanjuje dotok krvi do polnog organa. U periodu uzbuđenosti adekvatna cirkulacija potrebna je da polni organi normalno funkcioniše tokom odnosa.

Grickalice

Osim što obiluju trans-masnim kiselinama razlog za brigu su ulja bogata slobodnim radikalima. Ova kombinacija loših masti vodi od oštećenja tkiva , a sve to ometa regulaciju polnih hormona.

Kafa

Jutarnja šolja kafe poboljšava raspoloženje, ali oni koji redovno konzumiraju ovaj napitak u opasnosti su od oštećenja nadbubrežne žlezde, koja luči hormone stresa. Ako žlezda ne funkcioniše normalno to negativno utiče na polne hormone.

Ulja

Nekvalitetna ulja štetna su za parove koji žele da dobiju dete, a ulja se u organizam unose u različitim formama. Neke su korisne, a neke bi ipak trebalo izbegavati. Nekvalitetna ulja sklona su oksidaciji, zbog čega se stvaraju štetni slobodni radikali u organizmu. Smanjenjem konzumacije ovih ulja može da se zaštiti ženski reproduktivni sistem, a time se povećava i sposobnost začeća.

A OVI napici će učiniti čudo za vas u letnjim danima.

Izvor: Dnevno.hr

Pogledajte još