JELENA PONOVO GRMI: Opaka šminkerka napisala tekst o Đokoviću!

Oglasila se na svom Fejsbuk profilu, a mi vam objavu prenosimo u celosti:

"VIMBLDON
Veličanstveno je sve ovo sto se dešava sa Novakom Đokovićem.
I dok ceo stadion navija protiv njega, taj sada više ne klinac konačno dokazuje sebi, svetu, nama, šta bi Srbin mogao da bude....kada bi bio iskren.
Godinama voljen i čuvan pod okriljem porodice, uz težak rad, uspeva da preskoči ono što mnogi nisu...plemenski osećaj za čopor, adolescentsku pobunu, dečje bolesti zvane fatalne polu pevačice srpske estrade, skrivanje lične nesigurnosti kroz humor i egzibicionizam, srpsku zavist i ljubomoru, poraze i više od svega previše pobeda..
Šta sada imamo?
Čoveka koji je idealizovana verzija Srbina, nebeskog Novaka u kojeg nam je tesko da poverujemo i mi sami, a kamoli svet...Čoveka na vrhu sveta a pragu očinstva koji je tek zakoračio u život...
Novak Đoković svojim suzama juče, bez trunke patetike, bacio je svet na kolena...a nama ostaje da razmislimo.
Nije Novak vanzemaljac, nego pristojan čovek i ljudsko biće u svoj svojoj veličini i slabostima. Punog formata i ful realizacije...
Zato on i jeste naš a opet to nije!
Tu je on da podseti sve vaskolike Srbe da se o slavnoj prošlosti ne priča, nego se sadašnjost živi...
Digitalizovana analogna srpska prošlost, srpski gen, koji kao hologramski prikaz ruši sve pred sobom....suviše lepo za poverovati.
Umesto bajki i laganja deci o sebi i drugima, uspavljujte decu pricom o malom dečaku koji je rekao da želi da bude najbolji na svetu...ako Bog da."

(old_image)

Pogledajte još