Noć u Beogradu: Muškarac povređen u tuči, dečak u udesu

Muškarac od oko 31 godinu teže je povređen u tuči na uglu ulica Branislava Cvetića i Mekenzijeve, gde je, prema prvim saznanjima, pretučen šipkom, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Sa povredama i posekotinama glave i iznad desnog oka, prelomom nosa, višestrukim povredama lica i leđa muškarac je prevezen na VMA, kazala je portparol Hitne pomoći.

Dečak uzrasta oko 13 godina je kao pešak u udesu, koji se dogodio oko 19.10 časova u Ulici Mite Ružića, zadobio razderotinu i povredu glave i kako se sumnja, potres mozga, a prevezen je u Urgentni centar, navela je Macura.

Muškarac star oko 34 godine, vozač, u udesu oko 19.25 časova na Pančevačkom mostu zadobio je povredu grudnog koša, a prevezen je u KBC Zvezdara, rekla je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 94 intervencija od kojih 20 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 227 intervencija od kojih 61 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćali srčani bolesnici i osobe sa bolom grudima, astmatičari, osobe sa hipertenzijom i dijabetičari, dodala je Macura.

Portparolka Hitne pomoći je savetovala oprez u saobraćaju, uzimanje tečnosti i vitamina i kupanje na mestima koja su za to predviđena.

Izvor: B92

Pogledajte još