RASPLAKAĆE I VAS: Najpotresniji snimak brazilskog kapitena posle tragedije!

Brazil je doživeo svoj najteži poraz u fudbalskoj istoriji. Nemačka ga je prosto razmontirala na njegovom terenu u polufinalu Svetskog prvenstva i zadala težak udarac čitavoj naciji. Fudbalerima u žutim dresovima se videlo još na terenu koliko je teško zbog toga šta su doživeli, ali čini se da je poraz najteže pao Davidu Luizu.

Imao je defanzivac “selesaa” mnogo razloga za tugu i bol koji je osećao posle meča i više nego njegovi saigrači, jer će upravo on verovatno ostati upamćen kao predvodnik tima koji je naneo najveću sramotu najtrofejnijoj fudbalskoj naciji na svetu.

Već smo po završetku meča imali prilike da vidimo kako uplakan odlazi u svlačionicu tražeći oproštaj od navijača, ali nismo videli video snimak njegovog davanja izjave po okončanju duela. Bilo je ton verovatno najpotresniji intervju u istoriji sporta u kome se može videti sva bol i patnja koju je osetila čitava brazilska nacija posle blamaže fudbalera.

- Bili su bolji, bolje pripremljeni i igrali su bolje. Primili smo četiri gola za šest minut. Ovo je dan velike tuge, ali i životna lekcija koju smo dobili. Samo smo želeli da donesemo malo radosti našem narodu koji je mnogo propatio, ali nismo uspeli – govorio je kroz suze Luiz.

- Izvinjavam se svima, svim Brazilcima. Hteo sam da vidim osmeh na licima mojih sunarodnika. Svi znaju koliko mi je bilo važno da vidim čitav Brazil srećan – izjavio je grcajući štoper “selesaa” jedva izgovarajući rečenice u pauizi između dve najezde suza.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još