Najveći brendovi Srbije su Đoković i Egzit

Konferencija, koja je održana u Poslovnom centru Naftne industrije Srbije u Novom Sadu, za cilj ima da se ukaže na značaj brendiranja Srbije i upravljanja brendovima, a u okviru nje održana je Panel diskusija "Kako Zapad i Istok vide Srbiju 2014. godine".

Na konferenciji je istaknuto da je i jedan ugledni britanski list napisao da su na promociji Srbije festival Egzit i Novak Đoković uradili više nego da je Srbija utrošila kompletan svoj budžet u marketinške svrhe.

Direktor Egzit festivala Dušan Kovačević je rekao da konferencija "Ribrending Srbija" predstavlja nezvanični početak zvanično najboljeg muzičkog festivala u Evropi.

"Festival Egzit jeste brend koji Srbiji i Novom Sadu godišnje donosi 15 miliona evra prihoda i to je prvi benefit koji Srbija ima od Egzita, ali onaj drugi benefit možda i značajniji, a koji je teško izračunati, je promocija Srbije koja je dala i daje izvanredne rezultate"
, rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, sama činjenica da je Egzit ove godine proglašen najboljim muzičkim festivalom u Evropi predstavlja dobru promociju i samog festivala, ali i Srbije uopšte. On je istakao da je danas osnovana organizacija "Brend Srbija" koja će raditi na promociji Srbije u svetu.

"Srećan sam što upravo danas, na rođendan Nikole Tesle, najvećeg našeg naučnika svih vremena, osnivamo Organizaciju "Brend Srbija" koja će se kroz mlade, kreativnu industriju i turizam baviti brendiranjem Srbije, a sve sa željom da zauvek promenimo percepciju o Srbiji kao o regresivnoj zemlji", kazao je Kovačević.

Prisutnima se obratila i velika muzička zvezda i učesnica ovogodišnjeg Egzita Glorija Gejnor čiji hit "I Will Survive" mnogi smatraju najvećim hitom svih vremena, a u pomenutoj panel diskusiji učestvovali su ambasadorska Republike Indije u Beogradu Narinder Čauhan, zamenik ambasadora SAD Gordon Dugid i dekan Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju Ana Trbović.

Izvor: RTV

Pogledajte još