PREŽIVELA ŠOK: Psihički bolesnik napao bolničarku u Pirotu!

0

Laborantkinju u laboratoriji Doma zdravlja u Pirotu Marivu Rančić fizički je napao pacijent koji je čekao pred šalterom za rezultate ispitivanja krvi.

Kako je za Telegraf.rs izjavila napadnuta laborantkinja, on je najpre insistirao da odmah dobije rezultate.

– Ja sam u tom momentu bila za šalterom. Tražio je odmah da dobije rezultate, nakon čega sam ga ja zamolila da se strpi još par minuta da kompletiram rezultate za sve pacijente, s obzirom da je još nekoliko pacijenata već čekalo u hodniku. Na to mi je on rekao da je neurotičar i kazao “Sad ćeš ti videti”. U tom momentu zazvonio je telefon, ja sam podigla slušalicu, a on je razbio zaključana vrata od šaltera, izbio mi slušalicu iz ruku, udario pesnicom u bradu. Ja sam bila u šoku, jedva se setila broja policije i pozvala patrolu koja je došla za svega dva minuta – kaže Mariva.

Specijalista kliničke biohemije Dr Dragana Madić, kaže da nema opravdanja za fizičke nasrtaje na radnike u laboratoriji.

– Znamo da pacijenti imaju zaštitnika svojih prava, a mi zdravstveni radnici nemamo. Nadamo se da ćemo i mi dobiti nekog ko će štititi naš profesionalni i stručni rad
– kazala je dr Madić.

Kako Telegraf.rs saznaje, reč je o psihijatrijskom bolesniku koji je odmah poslat na odeljenje psihijatrije pirotske bolnice.

Izvor: Telegraf

Foto: yayimages.com/ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.