BRUKA: Humanitarna pomoć Obrenovčanima kasnila jer su inspektori slavili

0

Humanitarna pomoć za Obrenovčane stajala je juče na Kvantaškoj pijaci gotovo ceo dan jer su sanitarni inspektori bili zauzeti. Proslavljali su doktorat jednog inspektora.U šleperu koji je satima čekao na carini, bila je kvarljiva roba: paketi hrane i hrana za bebe.

Čim je pošiljka, juče ujutru u sedam sati stigla na Kvantaš, carinici su pozvali sanitarnu inspekciju da je ocarini, kako bi humanitarna pomoć krenula put Obrenovca.

Prvo se niko nije javljao na dežurni telefon, a zatim je carinicima rečeno da nema ni jednog slobodnog inspektora. Čekali smo, uporno zvali, da ni carinicima bilo rečeno da načelnik Republičke granične sanitarne inspekcije Zoran Nikolić, organizuje proslavu doktorata za svog kolegu – priča Aleksa Babić iz Humanitarne organizacije iz Beča, koji od maja, drugog dana poplava, doprema šlepere sa hranom ugroženim Obrenovčanima.

Dva meseca unazad nije bilo nikakvih problema, prilikom transportovanja pomoći. Sve je išlo glatko, sve do juče.

Čekali smo ceo dan, a onda pozvali „Blic“. Nismo mogli da čekamo više, jer smo šleper morali da vratimo, a u njemu je kvarljiva roba: hrana za bebe, paketi hrane Nema ko drugi da pomogne, osim medija – rekao nam je Babić.

Opširnije na sajtu Blica.
Izvor: 24sata

Foto: Ivana Janosevic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.