Narko-diler iz Srbije izrešetan u Peruu

Iako je ubijen 6. jula, tek preksinoć je utvrđen identitet mladića koji je kod sebe imao peruanska dokumenta na ime Nikola Bonavia (40).

Peruanska policija je saopštila da se kao motiv likvidacije ispituju saznanja da je Stavrić ostao dužan novac kolumbijskim narko-kartelima. Stavrić je prošle godine pušten iz pritvora u Sao Paulu u Brazilu, gde je uhapšen u maju 2011. u velikoj akciji „Niva“ tamošnje Federalne policije u saradnji sa srpkim SBPOK-om, zbog trgovine kokainom kao pripadnik grupe Zvezdarca Gorana Nešića zvanog Ciga.

Stavrić, poznat i po nadimku Frederiko, u Srbiji je odslužio 13 godina zatvora kao pripadnik takozvanog eskadrona smrti, ozloglašenog Marinka Magde, a potom i četiri zbog pljačke Delta banke u Mladenovcu sa grupom Zorana Raškovića Serdara.

Iz zatvora je izašao 2007. Brazilci su registrovali da je došao sa Dejanom Veličkovićem u junu 2009. na međunarodni aerodrom sa pola miliona evra, pozvao Borisa Perkovića i tražio kontakt sa Goranom Nešićem.
Svedok koji je potvrdio njegov identitet peruanskoj policiji rekao je da se i po napuštanju Brazila ponovo uključio u posao sa kokainom i da je imao kontakte sa kolumbijskim narko-kartelima.

Izvor: Alo!

Pogledajte još