Prvo poluvreme Exit avanture završeno rezultatom od preko 185.000 posetilaca

Tvrđava je svakodnevno bila puna razigranih i raspoloženih ljudi, klabera i ljubitelja gitara, putnika namernika, obožavalaca fudbala i svih onih koji su doprineli da svaki kutak festivala svakodnevno puca od energije o kojoj će se pričati narednih godinu dana.

Petnaesto izdanje festivala donosi nam i jedan od najposećenijih dana u istoriji EXITa, subotu uveče, zbog koje je i Skrillex odlučio da ostane da zatvori festival, zabavljajući se i sinoć celu noć na Dejan Petrović Big Bendu, plešući na Latinu i završavajući svoju turističku posetu EXIT festivalu gde drugde nego na - m:ts Dance Areni!

(old_image)

Čega ćemo se rado sećati? Otvaranja festivala sa spektakularnim vatrometom nakon čega su na glavnu binu Pet Shop Boys doneli dah muzičkog pozorišta u svom najboljem izdanju. Razigranog Stromae koji se publici obraćao na srpskom, engleskom i francuskom dovodeći obožavaoce do histerije. Neverovatnog dvočasovnog seta Disclosure koji je pomerio granice vrhunskog zvuka, svetla i videa.

(old_image)

Pamtićemo kako su Van Gogh oterali kišu i vrlo emotivni nastup Glorije Gejnor koji je ujedinio generacije. Nećemo zaboraviti ni jedan od najboljih provoda u istoriji EXITa na Rudimentalu, ni kako je Carl Cox opet pokazao zbog čega ga svi toliko vole, ni kako je Arkona plakala na bini uz pesmu Srbija.

(old_image)

Sigurno ćemo se dugo sećati kako smo grlili Damona Albarna dok nam je pevao numeru Clint Eastwood. Kako se Skrillex tako dobro proveo na jednom od najposećenijih nastupa u istoriji festivala, da je nastavio da se zabavlja sve do sutra uveče na festivalu. Pričaće se kako su se on i Afrojack susreli na m:ts Dance Areni i dugo razgovarali i kako smo u nedelju u devet ujutru jedva nagovoreni da sa najboljeg densflora na svetu odemo kući.

(old_image)

Konačno, pričaće se i o tome kako su Hurts bacali bele ruže u publiku himnično pevajući svoje najveće hitove 'Wonderful Life', 'Miracle' i druge i da su pokazali koliko su veliki bend svojom fenomenalnom svirkom. Spominjaće se i Suede i Bret Anderson koji skače visoko visoko, dok je publika u transu. Pričaće se o neverovatnom setu i produkciji na Deep Dishu, ali i o misterioznim zvucima Happynovisad bine, tome ko je najbolje plesao na Latinu i najluđe na Silent Disco bini. Prepričavaće se finale Svetskog prvenstva koje smo pratili na dupke punom Reggae stejdžu, sudar svetova na Huawei Fusionu. Poneki zaljubljeni par pričaće kako su se držali za ruke u EXIT bioskopu, a oni najradoznaliji prepričavaće sve one skrovite kutke tvrđave koje nismo ni stigli da otkrijemo jer smo bili zauzeti zabavom na većim binama. I bićemo ljubomorni na njih i biće nam krivo.

(old_image)

Nismo se samo super proveli, radili smo i neke vrlo važne stvari! Održana je konferencija o nacionalnom brendiranju Rebrand Serbia 2 koju je posetila i Glorija Gejnor i osnovana „Brend Srbija“. U želji da organizatore muzičkih festivala inspiriše da svoje događaje učine „zelenijim“ i „pametnijim“ osnovana je GO GROUP. Već tradicionalno smo razgovarali o programu CEETEP – Central Eastern European Talent Exchange Program, uz pomoć kojeg se neafirmisanim bendovima iz centralne i istočne Evrope pruža prilika da nastupe na muzičkom festivalu EUROSONIC u Holandiji.

(old_image)

Iskusni menadžeri najpoznatijih evropskih festivala, festivalskih mreža i drugih organizacija iz ovih oblasti, preneli su svoja iskustva i doprineli profesionalnom razvoju učesnika dvodnevne radionice EXIT PRO.

Predstavljen je Bike My Fest 2014 i konferencija Global Adventure, koja je dovela neke od najvećih avanturista i travel blogera. Prezentovana je i platforma EXIT4LIFE, pokrenuta sa željom da se kod mladih, ali i najšire javnosti, razvije svest o zdravlju...

Pogledajte još