Mala ili velika: Brine li vas veličina vaše vagine?

Iako se o tome manje govori i žene mogu biti opsednute veličinom svoje vagine, a to je za njihovu seksualnost vrlo važno. Ako je žena zabrinuta zbog veličine, trebalo bi da se bez oklevanja posavetuje sa ginekologom. Doktori posle pregleda mogu reći svoje mišljenje i pomoći korisnim savetima.

Da li je vagina prevelika?

Ako žena nije rađala, malo je verovatno da će imati problema sa velikom vaginom. Neki veruju da vagina postaje veća nakon mnogo seksa, međutim to je glupost. Bez obzira koliko se seksale, vagina se neće povećati.

Ono što utiče na veličinu je rađanje.
Nažalost, što žena više puta rodi, verovatnije je da će vagina postati veća. Porođaj utiče na mišice, a vagina postaje opuštenija. Nizom postporođajnih vežbi moguće je poraditi na mišicima kako bi ostali čvršći.
(old_image)

Šta se dogada ako je vagina velika?

U ovom slučaju žena može manje da uživa u seksu, ali i muškarac. Što je vagina veća, prilikom odnosa i više vazduha ulazi u nju, a to dovodi do stvaranja onih smešnih zvuka nalik, ma znate na šta mislimo...

Šta preduzeti?

Na tome se može poraditi vežbanjem mišica vagine. Vežbe su jednostavne i možete ih izvoditi tokom dana u kojoj god se situaciji nalazili, a da niko ne primeti. Dakle, stisnite mišice kao da želite zadržati mokraću. Deset sekundi držite ih tako stisnute, pa ih opustite na deset sekundi. Posle toga ih opet stisnite, pa opustite i tako pet minuta. Ovu vežbu treba ponoviti četiri puta na dan.

Tu su još i razne pumpe koje se mogu kupiti u seks - šopovima, ali su skupe i treba ih duže vreme koristiti da bi došlo do poboljšanja.

Postoji i mogućnost hirurških zahvata o kojima se u zadnje vreme dosta priča, a mišljenja o dobrim i lošim stranama operacije su podeljena.

Male vagine

Kao što vagina može biti velika, može biti i mala. Mogućnost za premalu vaginu malo je verovatna. Simptomi koji ukazuju na tu mogućnost su bolovi prilikom polnog odnosa, nemogućnost polnog odnosa i stavljanja tampona.

Većina žena koje se žale na ovakve probleme zapravo imaju normalnu vaginu. Često je njihov problem vaginizam, bolni stisak mišica vagine koji onemogućava penetraciju. To stanje pogađa žene bilo koje dobi. U tom slučaju potrebno je uraditi pregled i konsultovati se sa ginekologom.

izvor: stetoskop

Pogledajte još