Stefanović obećao: Za nekoliko nedelja izveštaj o Kosmajcu

"Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova koja je nedavno formirana kako bi istražila nelegalne poslove Dragoslava Kosmajca do sada je napravila ozbiljan izveštaj", rekao je Stefanović.

Prema rečima ministra, radna grupa je napravila popis cele imovine, svega što je dostupno i zvanično u svim državnim organima.

"Posao nije završen, intenzivno se radi i još ima mnogo posla. Pored MUP, u to su uključene i druge bezbednosne službe u Srbiji, ali finansijske i institucije. Ispituje se da li postoji veza Kosmajca i drugih kriminalnih krugova"
, naveo je Stefanović.

On je dodao da se ispituju svi aspekti sticanja te imovine, svi aspekti kako je taj novac korišćen, a taj posao će biti priveden kraju za nekoliko nedelja.

Na pitanje da li će Kosmajcu, ukoliko se vrati u Srbiju, biti oduzet pasoš, Stefanović je rekao, da se u ovom trenutku traži da se ustanovi da li postoji ikakva indicija da je on imovinu stekao vršenjem krivičnog dela.

"Tek ako se takve indicije pojave i ako budemo, u saradnji s tužilaštvom, imali nalog za lišavanje slobode, tog trenutka ćemo mu i oduzeti pasoš i lišiti ga slobode. Ali za to trebaju dokazi", dodao je Stefanović.

Ime Dragoslava Kosmajca u javnosti je počelo da se pominje kada ga je nedavno premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko-dilera u Srbiji.

Izvor: Studio B

Pogledajte još