Užas u Nevesenju: Dečak se igrao se žmurke, pa se ugušio u buretu

U Centru javne bezbednosti Trebinje potvrdili su da se dogodila ova tragedija, ali zbog osetljivosti slučaja nisu mogli da daju više podataka, piše "Glas Srpske".

Prema nezvaničnim informacijama dečak je u subotu oko 18 sati dovezen u Hitnu pomoć u Nevesinju i lekari su mogli samo konstatovati smrt.

"On se sa drugovima igrao žmurke i kako bi se sakrio, ušao je u plastično bure u prizemlju kuće i zatvorio se. Posle nekog vremena ostao je bez vazduha i ugušio se, a niko od drugara nije mogao da ga nađe", rekao je izvor lista.

Dodao je da je policija posle prijave obavila uviđaj, a slučaj je okarakterisan kao nesrećni slučaj.

Jedna od komšinica porodice nastradalog dečaka, ispričala je da su svi u šoku i da ne mogu da veruju šta se desilo.

"Čula sam da se igrao sa drugovima i da ga oni nisu mogli naći, pa su otišli kući. Međutim, prava panika je nastala kada je majka deteta primijetila da ga nema. Otišla je da ga traži, ali je bilo uzalud", ispričala je komšinica.

Dodala je da se nedugo zatim ulicom prolomio jauk.

"Posle nekog vremena majka nesrećnog dečaka ušla je u prizemlje kuće i pronašla dete u plastičnom buretu. Pokušala je da ga oživi i pozvala je Hitnu pomoć, ali je nažalost bilo kasno, nisu mogli da mu pomognu", rekla je komšinica.

Prema rečima drugih meštana ovog naselja nikom nije jasno kako je dečak završio u buretu.

"Čudno mi je kako je dečak uspeo sam da zatvori poklopac na buretu i kako nije mogao da izađe kad je osetio da počinje da se guši. Ovo je tragedija i ne mogu da prežalim dečaka i porodicu"
, rekao je jedan od meštana naselja Kilavci.

Izvor: mondo.ba

Pogledajte još