UŽAS U ŽABLJU: Devojka letela 30 metara i poginula!

ŽABALJ - Milana Zlokolica (25) iz Žablja poginula je u stravičnom udesu koji se u subotu oko 21 sat dogodio uŽablju. U ovoj nesreći teško je povređen Jovgen Čapko (43) iz Đurđeva, za čiji se život lekari još bore, dok je vozač Darko L. (28) prošao bez povreda.

- Darko je izgubio kontrolu nad „opel astrom“ u kojoj su, osim njega, bili još Milana Zlokolica i Jovgen Čapko, a zatim je vozilo upalo u jarak pored puta i potom odletelo dvadesetak metara! Na kraju je automobil pao na kapiju porodične kuće Krulj! Od udara u kanal, Milana, koja je sedela pozadi, bukvalno je ispala iz kola, letela tridesetak metara, zakačila telefonski kabl i pala na komšijsku kapiju - kaže izvor Kurira.

Lekari nemoćni


Meštani Žablja su u šoku.
- Bila sam u dvorištu s detetom kad je iznenada nešto grunulo! Podigla sam glavu i videla devojku kako u letu kida kablove telefona, dok je automobil pao na moju kapiju - ispričala je Jasmina Krulj.

Jugoslav Dejakov je rekao da je njegova supruga stigla s detetom nekoliko minuta pre tragedije.

Vozio sa 1,54 promila

- Samo što je supruga uparkirala auto, videla je kako lete kola, a nakon toga je devojka završila na stubu naše kapije - priča Jugoslav.

Komšije su rekle i da je Darko, prema njihovoj proceni, vozio brže od 130 kilometra na sat, a utvrđeno je da je imao 1,54 promila alkohola u krvi.

Veče proveo u kafani

- Darko je profesionalni vozač kamiona i u subotu se s Jovgenom vratio s puta. Umesto da ode kući, on je otišao u kafanu, a potom i kod Milane, s kojom se često viđao - rekao je meštanin Đurđeva koji je želeo da ostane anoniman.


Porodica u šoku
SA SLAVE U SMRT

Tuga i očaj uselili su se u porodicu Zlokolica. Otac Steva nije imao snage da progovori, dok je majka Ksenija rekla da je Milana bila dobro dete.
- Čim je završila školu, počela je da radi u lokalnom kafiću i u našoj porodičnoj prodavnici. U subotu je otišla kod drugarice na slavu Petrovdan. Rekla mi je da će posle slave malo izaći u grad. Čula sam da je Darko u subotu sa tim svojim drugom kolima došao po Milanu kod drugarice i tako su nastradali - jedva je rekla Ksenija.

Izvor: Kurir

Pogledajte još