Vranje: Medicinari odbili poklon grada

0

Zdravstveni centar u Vranju odbio je da od lokalne samouprave na poklon primi klima uređaje za prijemno-trijažno odeljenje i službu hitne medicinske pomoći, vredne više od 70.000 dinara.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić izjavio je da je Gradsko veće odlučilo da iz budžeta izdvoji pare za kupovinu dva klima uređaja, jer se zdravstveni radnici i pacijenti žale na visoke temperature.
Upravnik bolnice dr Zvonimir Đorđević je izjavio da će vranjsko zdravstvo da primi poklon tek kada sa darodavcem bude potpisan ugovor o donaciji.

Samo smo hteli da pomognemo zdravstvu koje je u finansijskoj krizi. Zbog novonastale situacije, odustajemo od namere da poklonimo klime najugroženijim odeljenjima zdravstva -rekao je Antić.

U Zdravstvenom centru uveravaju da zakonska procedura obavezuje rukovodstvo i gradske vlasti na potpisivanje ugovora o donaciji.

Nismo odbili vredne poklone, već je reč o tehničkom nesporazumu. Prinuđeni smo da ispoštujemo zakonsku regulativu i kada je u pitanju donacija. Klime su nam neophodne i sve će biti rešeno u toku iduće nedelje, kada treba da ih preuzmemo i montiramo. Dugujemo veliku zahvalnost i resornom ministarstvu koje pruža pomoć u saniranju finansijskih i drugih dubioza. Hvala lokalnoj samoupravi na vrednom poklonu i dosadašnjoj uspešnoj saradnji. Rukovodstvo centra zaokupljeno je sređivanjem nasleđene loše ekonomsko-finansijske situacije – rekao je dr Đorđević.

Izvor: Blic

Foto: ilustracija/yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.