Vranje: Medicinari odbili poklon grada

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić izjavio je da je Gradsko veće odlučilo da iz budžeta izdvoji pare za kupovinu dva klima uređaja, jer se zdravstveni radnici i pacijenti žale na visoke temperature.
Upravnik bolnice dr Zvonimir Đorđević je izjavio da će vranjsko zdravstvo da primi poklon tek kada sa darodavcem bude potpisan ugovor o donaciji.

- Samo smo hteli da pomognemo zdravstvu koje je u finansijskoj krizi. Zbog novonastale situacije, odustajemo od namere da poklonimo klime najugroženijim odeljenjima zdravstva -rekao je Antić.

U Zdravstvenom centru uveravaju da zakonska procedura obavezuje rukovodstvo i gradske vlasti na potpisivanje ugovora o donaciji.

- Nismo odbili vredne poklone, već je reč o tehničkom nesporazumu. Prinuđeni smo da ispoštujemo zakonsku regulativu i kada je u pitanju donacija. Klime su nam neophodne i sve će biti rešeno u toku iduće nedelje, kada treba da ih preuzmemo i montiramo. Dugujemo veliku zahvalnost i resornom ministarstvu koje pruža pomoć u saniranju finansijskih i drugih dubioza. Hvala lokalnoj samoupravi na vrednom poklonu i dosadašnjoj uspešnoj saradnji. Rukovodstvo centra zaokupljeno je sređivanjem nasleđene loše ekonomsko-finansijske situacije - rekao je dr Đorđević.

Izvor: Blic

Pogledajte još