Misle da su duhoviti: Kako biste reagovali kada biste pročitali ovakve reklame? (VIDEO)

0

Australijska firma koja iznajmljuje kombije za kampovanje izazvala je bes zbog slogana koji se nalaze na njihovim vozilima.

Firma „Wicked Campervans“ našla se na meti napada zbog „seksističkih i zadrtih, rasističkih i homofobnih“ slogana.

Pritužbe su dobili za razne natpise među kojima su i: „Debele devojke je teže oteti“, „Svim devicama: Hvala ni za šta“, „Ne verujem ničemu što krvari pet dana i onda ne umre“, „U svakoj princezi leži ku*va koja želi da proba barem jednom“, „Pušenje je odličan poklon u poslednji čas“, „Bolje je biti crn nego gej jer ne moraš to da kažeš svojim roditeljima“ ili „Žena: je privezak koji zašrafiš (kresneš) na krevetu da bi obavila kućne poslove“.

Australijanka Paula Orbea zaključila je da je sve to previše i prošle sedmice pokrenula je peticiju na stranici Change.org, nakon što je njena 11-godišnja kćerka naletela na kombi sa pomenutim sloganom o princezama.

„Moja kći se uzrujala jer je imala osećaj da se to odnosni na nju kao na devojčicu, a plaši je da je ljudi doživljavaju na taj način, pogotovo da je tako doživi neko s kim će joj se ukrstiti putevi, ko bi mogao da se složi s tim što piše“, napisala je Orbea.

Peticiju je do sada potpisalo više od 127.000 ljudi, a firma ćuti kao zalivena…

Seksističke reklame postojale su i u prošlom veku – pogledajte kako su izgledale!

Izvor: Index/Huffingtonpost

Foto: Change.org

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.