Ovo su srpski četnici koji se bore s rusima u Ukrajini!

- Srbi se uspešno bore protiv “Nacionalne garde” i “Desnog sektora” pod komandom Bratislava Živkovića. Srpski borci nemaju gubitke. Nedavno je nova grupa pojačanja stigla iz Srbije. Odred “Jovan Šević” je porastao i sada broji 35 dobrovoljaca. Od sada im se obraćamo kao “Slovenskom odredu”, pošto pored Srba ima još dobrovoljaca iz drugih slovenskih država – napisao je na svom profilu Igor Ivanovič Strelkov, ministar odbrane i komandant oružanih snaga Novorusije i proruskih snaga u Donjecku.

Ukrajinski mediji su Bratsilava Živkovića etiketirali kao “rukog plaćenika koji praktikuje etnička čišćenja i sada ubija Ukrajince”.

Živković je izjavio da nije došao ranije u Novorusiju zato što je čekao poziv kozačke braće da im se pridruži. Kad je situacija eskalirala, dobrovoljci su dobili poziv i uputili su se u Donjeck. Pre toga su bili zaduženi za skupljanje humanitarne pomoći.

Moto odreda “Jovan Šević” je: “Fašizam neće proći, slava Novorusiji!”. Ime odreda su dali po osnivaču Slavjanoserbije. Brzo četničko odeljenje „Knez Lazar“ koje je bilo raspoređeno tokom Krize na Krimu odlikovano je od strane Ruske Federacije. Dobili su odlikovanja “Za povratak Krima” i “Odbrana grada Sevastopolja”. Prvo odlikovanje dobijali su važni državnici u Rusiji.

Ekipa “Vajs njuza” je takođe pisala o srpskim četničkim dobrovoljcima kada su se borili s proruskim snagama na Krimu. Novinar Simon Ostrovski je za njih rekao da su oni vojni vetrani iz jugoslovenskog rata.

- Ja sam iz Kruševca, centralne Srbije, odakle je car Lazar krenuo u boj na Kosovo - rekao je novinaru komandant Živković.

On je dodao da su došli da pomognu, jer se Srbi i Rusi međusobno pomažu vekovima.

- Naš glavni cilj je da ne bude rata, da ne bude zle krvi i da ne padnu na laži Amerike i Evropske Unije. Biće bolje ako se pobiju između sebe – zaključio je Živković.

Izvor: Telegraf / vice news

Pogledajte još