VULIN: Zakon o radu vodi računa o radničkim pravima!

Vulin je novinarima, uoči svečane sednice Glavnog dobora Pokreta socijalista, povodom šest godina postojanja stranke, rekao da se u Zakonu o radu nalazi dosta levičarskih ideja.

- Bez obzira na svu buku i bes, kada pogledate rešenje Zakona o radu, videćete da je najviše što može da stane od levice, stalo u njega i kako vreme bude prolazilo, videćete sve više, koliko smo vodili računa o radničkim pravima- rekao je Vulin, koji je i minsitar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Govoreći o zakonskim rešenjima, on nije mogao da precizira, kada će biti usvojen rebalans budžeta, ali je rekao da se ministru privrede Dušanu Vujoviću, koji je preuzeo i sektor finansija, mora dati desetak dana da se upozna sa materijom.

-Ne očekujem promene u socijalnoj politici. Kada su vremena krize, onda je najveći teret na najsiromašnijima, ali očekujem da ćemo biti čuvani u budžetu- naveo je Vulin, dodajući da to Ministarstvo rada ne oslobađa obaveze da pravi značajne uštede.

Kao primer je naveo da je na jednom internet konkursu ušteđeno oko 30 miliona dinara. Vulin je rekao da se radi na zakonima o stečaju i o privatizaciji i da očekuje do kraja godine Zakon o pravima boraca i njihovih porodica, a u najkraećem roku i Zakon u vezi sa naknadom štete od povrede na radu.

Vulin je najavio i zakone o sindikatima, štrajku i socijalnom preduzetništvu, ističući da će ovo leto i godina biti u znaku zakonodavnih aktivnosti.

- Nastavljamo da se bavimo borbom protiv sive ekonomije, inspekcijom rada i njenom promenjenom ulogom- rekao je Vulin, najavljujući i izmene Zakona o porodici i finansijskoj podršci porodicama sa decom, kao i promene Zakona o socijalnom osiguranju.

Lider Pokreta socijalista čestitao je članovima stranke šest godina “velike borbe i teškog i uspešnog puta, na kome su se čvrsto držali svega što su radili.”

- Vreme je pokazalo da smo, kada smo davali političke procene, uvek bili u pravu, nekad su nas slušali, nekad nisu, nekad su nas potcenjivali, ali uvek smo bili u pravu- naglasio je Vulin.

On je rekao i da su “članovi Pokreta socijalista ponos levice i autentična levica, koja je to dokazala i u vreme opozicije i u vreme vlasti i da tako i treba da nastave da koračaju”.

telegraf

Pogledajte još