UPOZORENJE PUTNICIMA: U Hrvatskoj kolona duga 15 kilometara

Zbog sezone godišnjih odmora, na jednoj od naplatnih rampi na autoputu u Hrvatskoj kolona vozila danas je duga oko 15 kilometara, a saobraćajne gužve i zastoji su i na skoro svim većim slovenačko-hrvatskim graničnim prelazima.

Na glavnim putevima u Hrvatskoj pojačan je saobraćaj u oba smera, saopštili su u Hrvatskom automoto klubu (HAK). Na pojedinim deonicama autoputeva vozi se u koloni a na naplatnoj rampi Lučko, na izlasku s autoputa kolona je oko 15 kilometara.

Saobraćaj je počajan i na autoputu Bregana-Lipovac u oba smera, riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu u oba smera, duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mesta, Istarskom ipsilonu, trajektnim lukama i na graničnim prelazima, navode u HAK-u, a prenosi Hina.

Tokom jutra je u Sloveniji stvorena kolona vozila duga 10 kilometara, u blizini Ptuja, koja je tokom popodneva smanjena, ali se i dalje usporeno vozi poslednjih 15 kilometara do graničnog prelaza Gruškovje, sa Hrvatskom.

Najgora je situacija na južnom prilazu slovenačkom graničnom prelazu Šentilj, sa Austrijom, ka Gruškovju, prenela je slovenačka agencija STA.

Izvor: Novosti

Pogledajte još