Srpski košarkaši pobedili Hrvate i osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu!

Izabranici Dejana Mijatovića ušli su u meč za treće mesto mnogo bolje nego u polufinale, a duel su otvorili sa tri vezane trojke, međutim, dozvolili su protivnicima da naprave seriju 11:0, ali su uspeli da je istope do kraja prve četvrtine. Igralo se u tim trenucima u naletima.

Drugih 10 minuta protekli su ne rezultatskoj klackalici, ali su Orlići ipak uspeli da na odmor odu sa prednošću od tri poena, najviše zahvaljujući Tejiću koji je zabeležio sedam uzastopnih poena u poslednjim minutima poluvreme.

Treći period su srpski košarkaši sjajno otvorili pre svih Novak, Tejić i Andrić koji po prvi put na meču u tim trenucima donose dvocifrenu prednost našem timu uz totalnu kontrolu igre, pa su u poslednju četvrtinu ušli sa 13 poena prednosti koju su uvećali odmah na startu četvrtog perioda.

Tada Hrvati prave poslednji trzaj i smanjuju na devet razlike, ali je njihov napad vrlo brzo odbijen pre svega zahvaljujući danas sjajnim Tejiću i Novaku koji su vrlo brzo vratili dvocifrenu prednost koju do kraja nisu ispuštali i tako zasluženo osvojili treće mesto na šampionatu Evrope za igrače do 20 godina.

Najefikasniji u redovima srpske reprezentacija bio je Marko Tejić sa 16 poena, a uz to je imao i sedam skokova, ali su mu fantastičnu podršku pružiliJaramaz sa 15, Novak sa 14, Janković sa 11 i Rebić sa 10 koševa. U poraženoj ekipi samo su dvojica igrača imali dvocifreni učinak Zganice 17 poena i Mavra 11.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još