NEVEROVATNO: Izdržao bez seksa godinu dana i skupio 50.000 dolara!

Piter Linaj šalio se sa cimerom da mu je dosadio samački život, koji se uglavnom sastojao od žurki i seksa na jednu noć.

"Želeo sam da se odreknem žena i seksa. Cimer je rekao je da neću izdržati ni nedelju dana, što me je još više ojačalo u mojoj nameri", rekao je Linaj.

Od tog trenutka, nešto što je počelo kao opklada u 2.000 dolara između dva cimera, preraslo je u akciju “Pitova čednost u dobrotvorne svrhe”, zahvaljujući kojoj je prikupljeno 50.000 dolara.

"Odlučio sam da skupljam novac za nešto što je veće od mene”, kaže Pit.

Pravila su bila jasna: od prvog januara 2013. do 1. januara ove godine Linaj nije smeo da ima seks sa bilo kojom osobom. U obzir je dolazilo samo ljubljenje.

"Niko nije verovao da ću uspeti. Jednom sam bio spreman da prekršim zavet, ali sam tada odlučio da ću istrajati", rekao je Linaj.

On je sve snage fokusirao na druge aspekte života, pokrenuo sopstveni biznis i u septembru otputovao u Kambodžu, kako bi video gde se ulaže novac prikupljen zahvaljujući njegovom apstiniranju.

Uz njegovu pomoć, humanitarna organizacija mogla je da zaposli još radnika na terenu i udvostruči broj devojčica o kojima brine. Inspirisan svojim iskustvom u Kambodži, pokrenuo je projekat koji se bori protiv ropstva u Nepalu.

Izvor: Kurir

Pogledajte još