Žestoki sukobi u Donjecku, gradom odjekuju eksplozije

0

Kod železničke stanice u Donjecku, u istočnoj Ukrajini, koji se nalazi pod kontrolom proruskih snaga, danas se vode žestoki sukobi, a očevici kažu da su videli oblake dime i čuli jake eksplozije iz okoline stanice koja se nalazi u centru grada.

Jedan lider proruskih snaga izjavio je da ukrajinske snage pokušavaju da uđu u Donjeck, a Rojtersov očevidac je ispričao da je video dva tenka proruskih snaga kako idu prema železničkoj stanici i ljude koji beže u suprotnom pravcu.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je obećao da će povratiti Donjeck u okviru operacije koju Kijev naziva “antiterorističkom”.

– Pažnja! Borbe se vode na autoputu Krasnoarmejskoje i u ulicama Maršal Žukov i Stratonavtov-Artjomovskaja. Sukobi su i na trgu. Upozoravamo ljude koji stanuju na trgu da ne izlaze i ne napuštaju kuće i stanove – saopštila je gradska skupština u Donjecku.

Zvaničnik samoproglašene Donjecke Narodne Republike Sergej Kavtaradze je izjavio da najmanje četiri tenka i oklopna vozila pokušavaju da uđu u grad.

Portparol ukrajinskih vojnih operacija u istočnoj Ukrajini rekao je da je operacija u “aktivnoj fazi”, ali da ne može da komentariše izveštaje o ulasku vojske u Donjeck zato što ne želi da obelodani ukrajinsku strategiju.

Izvor: Telegraf

Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.