Tokom noći tri udesa, petoro povređenih

Tri osobe su povređene u udesu koji se dogodio oko 00.50 sati na uglu ulica Zire Adamovića i Slobodana Đurića, rekla je Macura.

Muškarac star 28 godina zadobio je razderotinu glave, druga osoba stara oko 22 godine zadobila je povredu levog ramena, a devojka stara oko 20 godina povredu oba kolena, rekla je Macura i dodala da su svi prevezeni u Urgentni centar.

Biciklista, muškarac star oko 48 godina, u udesu oko 21.20 sati u Ulici Ivana Milutinovića u Borči zadobio je povredu desne butine sa oguljotinom, a prevezen je u KBC Zvezdara, istakla je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star između 50 i 55 godina je u udesu oko 21 sat u Ulici Vojislava Ilića zadobio povredu leve arkade i trzajnu povredu vrata, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 99 intervencija od kojih 18 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 236 intervencija od kojih 61 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, srčani bolesnici sa bolovima u grudima, a javljale su se i alkoholisane osobe, navela je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala uzimanje tečnosti i osvežavajućih napitaka, adekvatno oblačenje, nošenje kišobrana i upozorila da je potrebno čuvati se nevremena.

Izvor: Blic

Pogledajte još