NEOČEKIVANI OBRT: Hit fotografija i nije tako dirljiva kao što se čini...

Ljudi koji su je objavljivali uz nju šalju poruku nade za mir na Bliskom istoku, ali, čini se da iza nje ipak postoji pozadina koju su "miroljubivi" Amerikanci „propustili“ da primete.

Naime, prema pisanju BuzzFeeda, dečaci su se susreli za vreme protesta na Tajms Skveru u Njujorku 17. jula. Ali, jevrejski dečak pripada zajednici ultraortodoksnih Jevreja koji veruju da je stvaranje Izraela "bezboštvo" i koji se na protestima protiv Izraela pojavljuju godinama.

Fotka je snimljena na protestima koje su organizovale palestinske koalicije, ali među demonstrantima se ponovo pojavila zajednica Neturei Karta, spomenuti kontroverzni jevrejski ogranak koji želi "brisanje Izraela s karte sveta" jer je "Jevrejima zabranjeno da imaju svoju državu pre dolaska jevrejskog Mesije".

Kako god bilo, fotografija se još širi: s jedne strane dele je oni koji uz nju pišu poruke poput "Ovo je budućnost", a s druge strane oni koji pišu "Ovo nije dirljivo kao što se čini. Dete s desne strane stoji ispred NK-ovog natpisa. Izguglajte ih, potpuni ludaci".

Index.hr/BuzzFeed

Pogledajte još