SAMO U TEORIJI: Žene vole muškarce koji se druže s drugim ženama?

Različitost između muškaraca i žena ogleda se i u činjenici da ONE govore jedno, a misle nešto sasvim drugo, dok muškarci sve prihvataju zdravo za gotovo. Evo na koje izjave muškarci najčešće padaju, a pri tome strašno greše!

"VELIKI SAM FAN SPORTA"
Postoje i istinske zaljubljenice u sport, ali većinu žena ta tema baš i ne zanima. Problem je u tome što će ona i dalje da provodi vreme sklupčana na trosedu s vama i vašim prijateljima dok gledate utakmicu, pretvarajući se da uživa dok potajno sanja o kafi s prijateljicama u obližnjem kafiću. "Neke žene veruju da, kako bi muškarac ostao zainteresovan, moraju da vole iste stvari koje i on voli", tvrdi doktorka i stručnjak za to područje Kristi Hartman. Ali to nije istina. SAZNAJTE ISTINU: Nemojte da dignete veliku frku oko toga. Jednostavno joj dajte do znanja da može da se posveti drugim stvarima.
(old_image)

"VOLIM SVOJU NEZAVISNOST"
Normalno je da voli svoju slobodu, ali glumiće da voli da se stvari odvijaju sporije nego što to ustvari želi samo kako ne bi ispala prenapornom i zahtevnom... il čak očajnom.
"Kad dobiju previše 'prostora', žene se osećaju nezbrinuto", objašnjava klinički psiholog Barbara Grinberg. Ono što se obično desi je da vam ona sama kaže da slobodno izađete sa drugarima, ali na kraju veče provede ljuteći se što niste s njom.

SAZNAJTE ISTINU: Obavezno joj dajte do znanja da vam se sviđa. Što se ona bude osećala sigurnije u vašoj vezi, verovatnije je da će vam otvoreno reći šta želi od nje, kaže Grinberg.

Ne morate da obavite ozbiljan razgovor i isplanirate svoj zajednički put do penzije, ali mali gestovi, kao što su povremeni SMS-ovi u kojima je obaveštavate da mislite na nju ili kupovina njenih omiljenih slatkiša, biće i više nego dovoljne.

"UVEK SAM RASPOLOŽENA ZA SEKS"
Na početku veze nije mogla da skine ruke sa vas, ali danas je to presedan i sve što ona radi je iz brige da ne zaostane za tim kakva je bila na početku, ističe seksualna terapeutkinja Rejčel Grir. "Žene su itekako svesne partnerove osetljivosti vezane za to područje veze i ne žele da učine ništa čime bi povredile njihov ego". Ali obavezan seks ni na koji način ne utiče na orgazme i emocionalnu povezanost. SAZNAJTE ISTINU: Ako niste sigurni da li vas želi stvarno ili ne, Grir preporučuje da probate da kažete nešto ovako: "Jesi spremna za malo zabave? Ili, znaš, ako si preumorna, mogli bismo večeras da se odmorimo, pa ćemo biti odmorniji sutra ;)" Važno je da ona zna da se vi, ako odbije seks, nećete smrtno uvrediti i naljutiti.
(old_image)

"BAŠ JE SUPER ŠTO IMAŠ TOLIKO DRUGARICA"
U teoriji, žene vole muškarce koji se druže sa drugim ženama. Ali realnost je drugačija. Muško-ženska prijateljstva mogu da prouzrokuju mnogo ljubomore. "Postoji jako ružna konotacija kod reči 'ljubomora', ali prirodno je osetiti je u maloj dozi kad vam je stalo do nekoga, jer je to prirodan instinkt", napominje Grinberg. SAZNAJTE ISTINU: Ne morate da se rešite svih svojih prijateljica. Samo joj dajte do znanja da ste i vi ponek
ad ljubomorni. Da li je to zbog toga što visi stalno na poslu sa jednim kolegom ili zato što je prihvatila piće koje joj je neznanac naručio u baru, nema veze, samo joj dajte do znanja kako se osećate. Tako će i ona uvideti da je reč o prirodnom osećaju, a budući da ćete joj pokazati da vam je dovoljno stalo do nje i da osećate ljubomoru, automatski bi i ona mogla da malo manje brine da biste vi mogli odlutati.

"DOBRO SAM"
Uprkos svemu, ona ne pokušava da bude pasivno-agresivna. Ne, ona se ozbiljno trudi da sakrije od vas koliko je uznemirena, a reći: "Dobro sam!", mnogo je jednostavnije nego reći istinu, što je čin kojim može da reskira napad ili ljutnju. Ili je jednostavno nećete razumeti, kaže Hartman.
Ali držanje i gomilanje osećaja u sebi, čak i ako su potpuno nelogični, može samo da prouzrokuje više problema tokom vremena. I, iskreno, ako napustite temu pošto ona kaže da je dobro, verojatno ćete se, pre ili posle, naći u nevolji. SAZNAJTE ISTINU: Umesto: "Šta ne valja?", pokušajte da joj kažete: "Deluješ mi uzrujano. Reci mi šta te muči". Time joj dajete do znanja da ćete je poslušati, a koliko god vam bilo teško to je i sve što morate da učinite. Samo je slušajte, neka sa vama podeli svoje osećaje, znajući da nije vaš zadatak da je 'popravite'.

Izvor: haber

Pogledajte još