NASTRANI GINEKOLOG: Godinama tajno snimao pacijentkinje

0

Jedan od najuglednijih medicinskih fakulteta isplatiće 190 miliona dolara hiljadama žrtava nastranog ginekologa koji je pacijentkinje fotografisao i snimao bez njihovog znanja

Jedan od najuglednijih medicinskih fakulteta u Sjedinjenim Državama isplatiće 190 miliona dolara hiljadama žrtava nastranog ginekologa koji je svoje pacijentkinje fotografisao i snimao bez njihovog znanja.

Advokati koji su zastupali oko 8.500 tužiteljki rekli su da je sud u Baltimoru, gde se nalazi univerzitet Džon Hopkins na kome je i fakultet medicine, prihvatio je odštetni zahtev.

Nikita Levi, ginekolog koji je godinama radio na Džon Hopkinsu, fotografisao je i snimao svoje pacijentkinje pomoću malog fotoaparata sakrivenog u nalivperu.

Levi se u februaru 2013. ubio, dve nedelje nakon izbijanja skandala. Policija je u njegovom računaru pronašla „veliku količinu dokaza“.

„Kada su saznale šta im je doktor Levi uradio, naše klijentkinje su bile ponižene. Sada ćemo, zahvaljujući odšteti, moći da počnemo proces izlečenja“, navode advokati u saopštenju.

Izvor: Novosti

Foto: Nadlanu Arhiva

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.