Švrća zaprepastio veterinare: Pas spasao mačetu život!

U dvorištu zaječarske crkve, pronađeno je izgladnelo i nemoćno mače. Ono što su volonteri Udruženja Beta Zaječar odmah primetili bilo je stanje njegovih očiju koje su bile zatvorene i prekrivene skramom.

Odmah im je bilo jasno da je mače verovatno danima bilo na ulici i da je iznureno od gladi i dehidratacije.

Za naš portal dala je izjavu volonterka Udruženja Beta iz Zaječara, Ivana Đokić, koja je ovo mače prihvatila na privremeni smeštaj:

-Mali mačak dobio je ime Čarli, i njegova priča je zaista pravo čudo! Kada su ga doveli kod mene, bio je sav iznemogao i delovao je kao da je digao ruke od života. Jedva da sam uspevala da ga nateram da nešto pojede, a po ceo dan je kašljao i kijao...

-Veterinar je obavio pregled i prepisao terapiju, ali niko nije smeo previše da se nada jer je situacija bila kritična. Tada je moj pas Švrća počeo da se ponaša čudno. Iako nije bio raspoložen za druženje sa drugim životinjama, i do tada je važio za teritorijalnog psa, on je praktično usvojio Čarlija. Istog trenutka počeo je da mu liže lice i da se nežno mazi sa njim.- kaže Ivana.

Pas Švrća nekoliko nedelja nije želeo da se odvoji od Čarlija i pratio ga je u stopu. Svakog dana lizao je maci oči i nosić, koji su se polako vraćali u normalu.

-Ja sada sa pravom mogu da kažem da je Čarlija spasio moj pas Švrća. Kada su veterinari videli njegov oporavak bili su zatečeni i iznenađeni. Posebno je bilo slatko to što je pas svakog dana „lečio“ svog malog prijatelja i time doprineo njegovom oporavku. Na nekoliko mesta rekli su mi da su psi svoje vlasnike lizali dok su bili bolesni i sigurna sam da je Švrća osetio da Čarliju nije dobro.- završava Čarlijeva starateljka i Švrćina ponosna vlasnica.

Čarli je sada u potpunosti zdravo mače koje je za sobom ostavilo težak period.

Ono što mu je najviše bilo potrebno bila je ljubav, koju su mu pružili pas Švrća i njegova vlasnica. Za njega kažu da je izuzetno umljat, miran i privržen i mole sve zainteresovane ljude da ovom hrabrom mačetu pruže dom.

Ukoliko biste voleli da budete novi Čarlijev vlasnik, za više informacija obratite se Udruženju Beta Zaječar.

Za sve "neverne Tome" volonteri Bete Zaječar pripremili su video koji će vas ubediti u magičnu moć izlečenja kojom je Švrća negovao Čarlija!

Izvor: životinje.rs

Pogledajte još