Pazite se: Lokacije sa najviše Bus Plus kontrolora!

Kontrolori karata u gradskom prevozu, uredno obavljaju svoj posao, tražeći putnicima malene, plave. Međutim, na nekim mestima u prestonici ih ipak ima više nego na drugim. Tako na primer, kada uđete u neki od autobusa, gotovo sigurno znate da sa sobom morate imati kartu, dok na nekim linijama nikada niste naleteli na kontrolu.

U Beogradu postoji nekoliko kritičnih lokacija, na kojima ćete se sigurno susresti sa belim majcama na kojima piše “KONTROLA”. Da ne biste dolazili u takvu situaciju, ili da biste je u najmanju ruku barem izbegli, Telegraf je izdvojio lokacije koje su poznate po najvećem broju Bus-Plus kontrolora.

1. Novi Beograd, stanice oko starog “Merkatora”- svakog jutra oko devet časova, na stanicama koje se nalaze na ovoj lokaciji, kontrolori započinju svoj radni dan. Skupljaju se i ulaze u autobuse 17, 73 i 83. Ako krenete negde radnim danom i zadesite se na ovom mestu, zagarantovano je da ćete naleteti na nekoga od njih. Ako planirate da idete ovuda, ponesite karte.

2. Zeleni venac - oko “Mekdonaldsa” situacija nije toliko kritična, međutim, stanice koje se nalaze ispod, često su meta kontrole. Pre nego što autobus krene, oni poslednji uđu i isproveravaju putnike. Obratite pažnju.

3. Zemun, Pošta
– Ovo stajalište je karakteristično po tome što pet dana u nedelji nema nikakve provere, a onda narednih deset sve vrvi od belih maci i aparata za proveru. Neki bi rekli da je dobra strategija, ali da ne biste uleteli u klopku, napravite skrug i zaobiđite ovo stajalište, kao i autobuse 706 i 707.

4. Banovo Brdo, tržni centar “Siti Hol” – u autobuse 52, 88 i 23 redovno ulaze kontrolori. Ovde posebno otvorite oči i pripremite kartice.

5. Palata pravde, oba tramvajska stajališta - nisu samo autobusi ti u kojima morate imati kartu. Tramvaji su takođe postali meta provere. Tako se na ovom mestu sakuplja dosta “Bus-Plusevaca”, obavljajući svoj posao. Pazite na linije 12, 13 i 3.

6. Sava Centar, stanice sa obe strane - vrve od kontrolora, pogotovo u periodu od tri do pet časova. Najčešća meta im je autobus 95, koji ide jako često, a ako ne uđu tu, budite sigurno da će vas sačekati na sledećem stajalištu.

7. Ustanova kulture Palilula- brojevi autobusa 16 i 23 su najviše podložni kontroli.

8. Područje od Belih Voda do Čukaričke Padine - po rečima sagovornika, nema teorije da se ovde provučete bez karte. Zato ih pripremite na linijama 56, 52 i 59.

9. Insitut za majku i dete, Novi beograd- U četrdeset peticu će obavezno ući. Da, ima ih i ovde i često se po najvećoj vrućini ili kiši nalaze ispod nadstrešnica, čekajući prevoz.

10. Ušće
- Kod šoping centra čekaće vas kontrola. Najčešće u autobusu broj 84, nakon čega idu do Brankovog mosta, sa dobro pozznatim ” Vašu kartu, molim”.

Ovo su deset najkritičnijih tačaka u Beogradu, gde ćete se sigurno susresti sa kontrolom. Ako zaboravite kartu, naoružajte se strpljenjem, a mi vam svakako preporučujemo da obratite pažnju na ove lokacije.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još