U Nišu dete od 16 meseci "pobeglo" iz vrtića!

Devojčica koja je juče neprimećeno izašla iz državnog vrtića “Petar Pan” u niškom naselju Duvanište ima samo 16 meseci, pišu Južne vesti.

Roditelji ne krive vaspitačice, već sistem zaštite dece i organizaciju posla.

Da im je dete posle igre u dvorištu izašlo van, roditeljima je nekoliko sati posle tog događaja javila vaspitačica, a danas ih je, kaže, kontaktirao i direktor Predškolske ustanove “Pčelica”. Kako im je rečeno, devojčica je “izašla samo do trotoara”.

- Ispričali su mi da nije bila na ulici, pogotovo ne na Đerdapskoj, jer je ona čak preko puta vrtića. Ne mogu da kažem da nije tako jer ja to nisam videla. Jesam za to da se reaguje, ali ne želim da neko zbog ovog slučaja izgubi posao i da se dovede u pitanje egzistencija nečije porodice – kaže majka šesnaestomesečne devojčice.

U vrtiću su roditeljima rekli da je devojčicu primetila vaspitačica njihovog starijeg sina, koja je uplakanu i vratila nazad.

Majka dodaje da razume da je teško, čak možda i nemoguće, imati nadzor nad toliko mnogo dece. U grupi njenog srednjeg sina i istom vrtiću ih je, na primer, upisano čak 43, ali zamera na tome što je kapija bila otvorena i otključana.

- Zaključavanje kapije je jednostavna mera predostoržnosti. Nije sporno to što je moja ćerka došla do kapije, ali nikako nije smela da se javi mogućnost da izađe van. Ne možete toliko dece držati na oku sve vreme, pričam iz iskustva, imam ih troje, ali ovo je trebalo sprečiti. Hvala Bogu da se dobro završilo – priča majka.

Kao razlog za brigu navodi i to što otključana kapija, osim što dozvoljava deci da pobegnu, dopušta i da bilo ko uđe u krug vrtića.

Prema nepotvrđenim informacijama u “Pčelici” se trenutno proverava kako se desilo da tako malo dete napusti dvorište vrtića, a od majke je traženo da napiše izjavu.

Telegraf

Pogledajte još