Podignute optužnice zbog nesreće u Moskovskom metrou

0

Zbog havarije u Moskovskom metrou, u kojoj su život izgubile 23 osobe a više od 100 je povređeno, protiv dve osobe je podignuta optužnica za kršenje pravila bezbednosti u krivičnom postupku, saopštio je predstavnik Istražnog komiteta Rusije Vladimir Markin.

On je precizirao da je optužnica podignuta protiv glavnog kontrolora šina Moskovskog metroa Valerija Baškatova i njegovog pomoćnika Jurija Gordova zbog kršenja pravila bezbednosti.

Istraga smatra da Baškatov i Godorov nisu na valjan način obavili radove na postavljanju skretnice radi puštanja u saobraćaj nove deonice kod razdvajanja koloseka stanica „Park pobede – Slovenski bulevar“.

„Te radnje, zajedno sa radnjama drugih osumnjičenih u tom krivičnom postupku dovele su do havarije koja je imala za posledicu iskakanje voza iz šina i pogibiju 23 osobe, kao i nanošenje različitih telesnih povreda kod više od 150 putnika metroa“, naveo je Markin.

U najskorije vreme će biti podignuta optužnica protiv još dvojice osumnjičenih – direktora za proizvodnju firme podizvođača „Spektehrekonstrukcija“ Anatolija Kruglova i zamenika načelnika sektora za kapitalni remont šinske službe Moskovskog metropolitena Alekseja Trofimova, dodaje ruska agencija i podseća da su sva četvorica privedena.

U nesreći su poginule 23, a povređeno je više od 100 osoba.

Markin je saopštio da se nastavlja tehnička, hemijska, sudsko-medicinska i druga kriminalistička ekspertiza koja će omogućiti da se ustanovi uzrok havarije i da se, uz ostale dokaze u tom krivičnom postupku, ustanove svi osumnjičeni.

Izvor: Blic

Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.