Beograđani odali počast zverski ubijenom Fedoru Frimermanu

Stoninak ljudi obučenih u crne majice sa natpisom "Svi smo mi Fedor", ćutke i plačući zapalili su sveće ispred nekadašnje lokacije splava "Sound", želeći da odaju počast tragično nastradalom Fedoru.

"Prošlo je godinu dana od ubistva Fedora, ali se vrlo malo toga promenilo. Samo splav više nije tu... Porodica nije zadovoljna napretkom sudskog procesa, ali želimo da verujemo u pravosudni sitem ove države", rekao je brat ubijenog Fedora, FIlip Čolović.

Ovo je četvrti put da se porodica i prijatelji okupljaju na ovom mestu, želeći da sve podsete na ovaj strašan zločin.

"Ovo nije priča o mom bratu, ovo je priča o našem društvu. O užasnom stradanju čoveka koji je želeo da pomogne i zaštiti druge ljude. Kakvu poruku nam svima šalje ova država?", zapitao se Čolović.

Fedorova majka, skrhana bolom i suzama, nije želela da daje izjave medijim naglasivši da će “sve što ima da kaže reći 5. septembra”, za kad je zakazan nastavak suđenja.

Fedor Frimerman (30) ubijen je 25. jula prošle godine, kada je pokušao da spreči konflikt između jednog od svojih drugova, sa kojima je te noći došao na "Saund" i šefa obezbeđenja ovog splava Dejana Mihajlovića.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu za ovaj slučaj u januaru 2014. godine, koju je juče objavio Centar za istraživačko novinarstvo, otkrivajući sve detalje ovog zverskog ubistva.

Suđenje je počelo četiri meseca kasnije, a do sada su održana dva ročišta. Na prvom od njih, jedan od advokata okrivljenih tražio je da sa suđenja bude isključena javnost, očigledno kako bi izbegao pritiske javnog mnjenja da se počinioci ovako teškog zločina najstrožije kazne, ali je sud odbio njegov predlog.

Nastavak suđenja Denisu Pavlovu (39), Negomiru Uroševiću (25), Dušanu Davidoviću (27) i Dejanu Mihajloviću (40) koga je Viši sud u Beogradu u januaru pustio da se brani za slobode, zakazan je za početak septembra, kada bi okrivljeni trebalo da počnu sa iznošenjem odbrane.

U svojim iskazima koje su ranije davali policiji, okrivljeni su se međusobno optuživali iznoseći monstruozne detalje ubistva Fedora Frimermana, a potom su na suđenju sve negirali, navodno ne znajući čak ni ko su onda te druge osobe koje su ubile Fedora.

Splav "Saund" je nakon ubistva, posle pauze od nekoliko dana, nastavio sa radom, a nedavno je premešten na drugu lokaciju - ispod Brankovog mosta.

Agencija za privatno obezbeđenje čiji su radnici u vreme ubistva Fedora Frimermana bili zaduženi da vode računa o bezbednosti gostiju "Saunda" - a ne da ih ubijaju - nastavila je da obezbeđuje ovaj noćni klub.

Izvor: Blic

Pogledajte još