BIZNIS I MIKROFON: Čime se pored pevanja bave naše estradne zvezde?

Lepa Brena

Poznata folk diva se u karijeri dugoj više od 30 godina bavila raznim poslovima, te se tako pojavljivala u filmovima, proizvodila igračke po svom liku, reklamirala mnogobrojne proizvode. Ono što je najviše poznato je svakako njena veza sa izdavačkom kućom "Grand" i više poslovnih poduhvata koji su proizašli iz nje. Do skoro vlasnica, a sada jedan od akcionara u produkciji, Fahreta Živojinović je bez sumnje uspešna poslovna žena.

Era Ojdanić

Folker sa višedecenijskom karijerom je tokom godina izgradio malu privatnu imperiju, te tako poseduje mnogobrojne objekte po celoj Srbiji.

U njegovom vlasništvu je firma "Era i sin", koja poseduje čuveni motel "Kod Ere" na Ibarskoj magistrali, prodavnicu mešovite robe "Migros", parfimeriju na Banovom Brdu, diskont u Stepojevcu, ugostiteljski objekat na Sunčanoj padini, ranč u Leskovcu itd. Sve i da uskoro prestane da se bavi muzikom, Era će imati i više nego dovoljno za fin život.

Slavica Dajana Tripunović

Poslednja misica velike Jugoslavije i po mnogima jedna od najlepših žena u Srbiji, godinama nakon uspeha u svetu mode pokušavala je da izgradi i pevačku karijeru.

Slavica Tripunović, kako glasi njeno pravo ime, objavila je čak 6 muzičkih albuma, ali bi se danas malo ko setio neke njene pesme. Lepa Dajana se pored ovoga oprobala i u još jednom poslu – vlasnica je jedne cvećare u Beogradu.

Svetlana Seka Aleksić

Jedna od najpoznatijih folk pevačica sa ovih prostora je svojevremeno glumila u filmu "Mi nismo anđeli 3". Ipak, većina nas više pamti njene izlete u modne vode, koje planira da ponovo realizuje i da se tome posveti još ozbiljnije.

Seka je tokom godina izbacila nekoliko kolekcija sa njenim potpisom, a one koje su bile najviše medijski propraćene su "Rich Bitch", "Queen S" i "Queen is Bad".

Boban Rajović

Poznati crnogorski pevač je više puta isticao kako mu u životu nekada nije bilo lako, te se bavio svim i svačim da preživi. Sada je situacija drugačija, a Boban se pridružio moru njegovih kolega koji imaju još neki poslić sa strane, s tim što je njegov ipak specifičan.

On ne poseduje luksuzne komplekse širom regiona, ali je zato vlasnik humanitarne fondacije, koju je otvorio nedavno, i koja pomaže ugroženima.

Vesna Rivas

Pevačica, koju većina ipak više pamti po učešću i mnogobrojnim svađama u rijalitiju "Farma", ima i "rezervni" posao. Ona radi kao voditeljka na jednoj lokalnoj televiziji, gde vodi emisije folklornog karaktera.

Uz to, ona putuje po gradovima širom regiona i radi oba posla, i vodi programe, i peva – u isto vreme. Pretpostavljamo da je shvatila da joj voditeljstvo ide od ruke, pa je odlučila da spoji lepo i korisno.

Nedeljko Bajić Baja

Folk pevač je dugo na estradnoj sceni, i spada među one koji najviše nastupaju u inostranstvu.

Novac zarađen na ovaj način je uložio pametno – otvorio je privatni hotel, čiji je vlasnik već godinama. Od priliva sredstava sa ove dve strane kupio je stan u Beogradu, ali i napravio kuću pored njega.

Izvor: Kurir

Pogledajte još