PRST SUDBINE: Radila u kafiću za 18.000 dinara, a onda se desilo...

Radila je u kafiću u Beogradu i po 15 sati dnevno za 18.000 dinara. Onda joj se sudbina osmehnula i neverovatnim sticajem okolnosti dobila je ponudu koja se ne odbija.

- Imam 19 godina i kao većina mojih vršnjaka, nisam bila baš u prilici sebi da priuštim sve što želim. Nažalost, roditeljske plate su toliko minimalne da me je bilo sramota i da tražim nešto. Mladi danas nemaju drugog izlaza sem da kao ja, rade za mesečnu platu od 18.000 dinara od koje ne možete mnogo, da ne kažem ništa - počinje svoju priču Anja.

U kafić u kom je Anja radila je sasvim slučajno na kafu svratila naša mankenka Agneta Azirović, koja radi kao skaut za modele.

- Radila sam u jednom beogradskom kafiću kao konobarica, mnogo puta i po 15 sati dnevno. Bilo je strašno jer nas vlasnik lokala nije tretirao kao ljude. Bog me je pogledao jedno popodne kad je Agneta Azirović ušla sa svojom ćerkicom u baštu lokala i kad sam je uslužila, spontano smo ušle u priču. Dala mi je svoju vizit karticu i rekla da se javim jer imam veliki potencijal da budem odličan model. U tom trenutku sam imala plavu kosu i veštačke nokte kao i većina devojčica u Beogradu. Posle par dana sam došla kod Agnete u agenciju Crystal i sve se to promenila, vratila sam prirodnu boju kose, ošišala se i skinula veštačke nokte. Tako moja manekenska karijera kreće - rekla nam je Anja.

Za jako malo vremena za Anju su počele da se grabe vodeće svetske modne agencije, a trenutno radi kampanju za Njujorker.
Pitali smo je i koliko sada zarađuje po poslu.

- Jako je nezahvalno pričati o ciframa u Srbiji, ali to ću uraditi jer želim da dam nadu drugim devojčicama u Srbiji da zaista svojim radom mogu da se izbore i zarade. Zaradim po jednom poslu i do sedam puta više nego što su bila moja mesečna primanja koja sam imala u kafiću - otkriva nam ova prelepa brineta.

Sada ne razmišljam da li ću imati za račune

Pitali smo Anju kakvu promenu u životu joj je donela bolja finansijska situacija, iznenadila nas je odgovorom. "Dala mi je sigurnost i spokoj, sada ne moram da mislim da li ću imati da platim račune na kraju meseca", rekla nam je.

Izvor: 24sata

Pogledajte još